Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.09.2016.
16:51
Vestionline A

Raspad sistema u SPS!

Besparica i sukobi! Baš kao po onoj narodnoj izreci: "Kad beda zakuca na vrata, ljubav izlazi kroz prozor", visoki funkcioneri socijalista su se opasno zakrvili.

Facebook/Novica Tončev
Šta je jedan stan za iskrenog socijalistu: Novica Tončev

Na ratnoj nozi su ovog puta Dijana Vukomanović i Novica Tončev, a sukob je izbio zbog finansijske krize koja ovih dana potresa stranku. Vukomanovićeva je Tončevu poručila da SPS nije DS, a on joj je uzvratio da ona ne bi bila niko i ništa bez SPS-a.

Dijana Vukomanović, visoka funkcionerka socijalista, reagujući na predlog Novice Tončeva da je rešenje za izlaz iz krize u kojoj se SPS našao uzimanje kredita i stavljanje stanova članova Predsedništva pod hipoteku, poručila je partijskom drugu da kopira demokrate.

Ružić: Žrtvujem se 20 godina!

Branko Ružić, potpredsednik socijalista, reagujući na predlog Novice Tončeva istakao je za "Alo!" da se on godinama žrtvuje za SPS.

- Za partiju se žrtvujem otkad sam u njoj, tako da to za mene ne bi bilo ništa novo. Više od 20 godina - kazao je Ružić. Doduše, kada smo ga upitali da li to konkretno znači da bi stavio svoj stan pod hipoteku kako bi spasao SPS-a, odgovor nismo dobili.

- Drug Tončev nije nimalo originalan, već kopira model koji su pokušali da sprovedu funkcioneri Demokratske stranke. Postoji zakonska i partijska procedura kako se rešavaju finansijski problemi i dugovi - kazala je Vukomanovićeva za „Alo!“ i poručila Tončevu da partija nije privatno preduzeće.

- Dakle, treba da postupimo u skladu sa izveštajem državnog revizora i u skladu sa statutom naše partije. Partija nije i ne može da bude privatno preduzeće - odbrusila je svom partijskom drugu Vukomanovićeva.

Novica Tončev joj nije ostao dužan! On je odmah uzvratio udarac i svojoj stranačkoj koleginici poručio da bi bila niko i ništa bez SPS-a.

- Očekujem da moja uvažena drugarica Dijana prezentuje na organima stranke neki originalniji predlog. Ako se plaši da slučajno ne ostane bez stana, onda ne treba da se bavi politikom - kazao je on za "Alo!" i zapitao se: "Šta je jedan stan za iskrenog socijalistu?".

- Moraš nešto u životu i da daš partiji, a ne samo da uzimaš. Njoj je partija dala identitet, funkciju, poslaničku platu i mogućnost da se slika i putuje po svetu - odbrusio je Tončev i pozvao Vukomanovićevu da se žrtvuje zarad dobrobiti stranke.

- Došlo je vreme da se SPS spasava od bankrota i evo, ja je pozivam da se mane prazne teorije i da uradi nešto praktično - poručio je Tončev. Prema njegovim rečima, ako se nešto ne preduzme, Socijalističku partiju ne čeka svetla budućnost.

- Inače, sunovrat DS-a će biti mačji kašalj u odnosu na ono što će se nama dogoditi - zaključio je on. Podsetimo, Novica Tončev je izašao u javnost sa predlogom kako da SPS izađe iz finansijskih problema.

- Moj predlog je da uzmemo kredit i da svi članovi Predsedništva stave stanove pod hipoteku. To je dobar test da vidimo kome je od drugova stalo do opstanka partije sada kada je najteže - kazao je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online