Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.06.2016.
08:35
Tanjug A

"Mali korak za Srbina, veliki za Srbiju": Prvi avion poleteo za Njujork

Avion Erbas A330, pod oznakom linije YU 500, poleteo je jutros, u 8.08 sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", čime je i zvačno otvorena direktna linija Beograd-Njujork posle gotovo četvrt veka. Na ovoj liniji Er Srbija će saobraćati pet puta nedeljno.

Tanjug
Najpre je presečena vrpca...

Avionom "Erbas A330", koji je dobio ime "Nikola Tesla" upravlja kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije. Reč je o prvom širokotrupnom avionu za redovni intrekontinetalni saobraćaj izmedu Balkana i SAD, koji je sada najveći avion u floti Er Srbije, a koji je u Beograd stigao 11. maja.

Letelica ima 254 mesta - 236 sedišta u ekonomskoj klasi i 18 u biznis klasi, a srpski avioprevoznik je sada jedina kompanija koja ima takav let u okruženju.

Tanjug
Osoblje je spremno...

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić, generalni direktor Etihada Džejms Hogan i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot presekli su danas svečano vrpcu povodom uvođenja dirketnog leta iz Beograda za Njujork.

Pripreme za prvi direktan let trajale su godinu i po dana, a otvaranje linije naišlo je na odličan odjek kod putnika, pošto je do sada prodato više od 15.000 karata.

Na svečanosti povodom otvaranja linije premijer, Vučić je jutros rekao da uvođenje direktnog leta iz Beograda za Njujork, pokazuje opredeljenost u otvaranju Srbije prema svetu. On je, obraćajući se prisutnima, posle prescanja vrpce, poželeo putnicima srećan put i svima koji idu za Njujork u godinama i decenijama pred nama uvek ugodan let.

Tanjug
Putnici spremni...

- Ovaj let znači novi život za nacionalnu aviokompaniju i našu zemlju, pokazuje opredeljenost u otvaranja Srbije prema svetu, kao i u dostizanju prijateljstva sa onima sa kojima to nismo mogli u poslednjih 25 godina - naglasio je premijer podsećajući da je ovo prvi direktan let nacionalne kompanije Srbije za SAD u poslednjih 24 godina.

On je izrazio želju da se u narednih 100 godina nikada ne gasi ovu liniju, i podsetio da Er Srbija otvara sve više destinacija. Takođe je izrazio očekivanje da će Er Srbija zapošljavati još više mladih, jer već sada više od 30 odsto zaposlenih čine mladi mlađi od 30 godina.

Tanjug
I avion je mogao da poleti, posle gotovo četvrt veka

Ambasador SAD Kajl Skot čestitao je Srbiji na strateškoj odluci da otvori liniju ka "Kapiji Njujorku", ocenjujući da će ova linija pojačati veze između dve zemlje. On je podsetio da je nekada JAT redovno leteo za Njujork, Čikago i druge gradove u SAD, i da je tada leteo avionima Boing.

Istovremeno je ukazao da avion Erbas A330, kojim Er Srbija leti za Njujork ima odličnu opremu za ugodan let.

- Siguran sam da je ova strateška odluka dobra za Srbiju i SAD, za naše odnose i turizam - podvukao je Skot.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić istakao je, parafrazirajući recenicu koju je američki astronaut izrekao prilikom sletanja na Mesec, da je ovo "danas mali korak za jednog Srbina, ali veliki korak za Srbiju".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online