Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 20.06.2016.
10:06
T. Komarica - Vestionline A

Ivice, na času se ne spava!

Sigurna sam da se većina ljudi oseti neprijatno i poniženo kada se iz sve snage trude da okolini objasne nimalo lake stvari o važnim temama, a onda vide da te ljude uopšte nije briga o onome o čemu pričaju. Tako se lider najmnogoljudnije zemlje na svetu Si Đinping zadesio u jednoj malenoj zemlji Srbiji i iz petnih žila pokušavao da našim zvaničnicima objasni zbog čega želi da odnose sa nama popne na još jedan viši i bolji nivo. I baš kada je na njegove divne reči trebalo uzvratiti osmehom, klimanjem glavom i očima punim suza radosnica, jedna glava borila se sa nesnosnom vrućinom i umorom, trzala se, dizala i spuštala i na kraju utonula u san. I to u prvom redu, baš pred nosom uvaženog gosta! I to baš ministar spoljnih poslova! Dobro, tehnički ministar, ali ministar.

youtube.com
Il' smo u sevdahu, il' smo u bedaku: Ivica Dačić tokom govora kineskog predsednika

Šta će sad Si Đinping da misli o nama? Šta ako odluči da poništi svih više od 20 sporazuma sa Srbijom i povuče tolike milijarde, a koliko smo samo čekali na njih? I to zbog lošeg ponašanja jednog đaka? No, ostaje nam da se nadamo da će, kad je već Đinpingova lepša polovina mogla da zažmuri na šetnju japanskim vrtom u Botaničkoj bašti, isto tako i on moći da nam oprosti ovaj ministrov peh. Ipak je na jednoj strani ozbiljna Kina, a na drugoj Ivica Miljacka Dačić...

Ali, postoji neko ko sigurno neće moći da pređe preko ove dremke na tako važnom susretu. Neko ko nikad ne spava, sve vidi, sve čuje i u svojim rukama drži ključ buduće vlade, a dobro znamo da je "čoveku od tri želje" san da njegova stranka ponovo uđe u Nemanjinu 11 i da nastavi saradnju sa naprednjacima. Pa gde baš da se smesti pored Aleksandra Vučića?

Ne smemo nikad da smetnemo s uma da premijer radi i po dvadesetak sati dnevno, a da ujutru prima građane od 5 kako bi čuo šta ih muči i tišti. Da je on uzor svima i da mnogi zbog njega više ne spavaju duže od šest sati jer ih je sramota od mašine koja sve može da izdrži. I on nije uspeo da zaspi, a ti jesi! Ivice, to ti nije trebalo!

A možda je samo došlo vreme da se čovek povuče iz političkog života, pa da lepo može da spava devet sati, šeta Kalemegdanom i gleda u brda i planine ili jednostavno peca ribu. Ionako je premijer najavio da će nova vlada sedam dana da radi van Beograda i da će spavati u kasarnama, na tvrdim krevetima, kako ne bi dodatno opterećivala budžet. Pa još ako tu bude i dobro poznata vojnička hrana, kome bi se još ulazilo u vladu?

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.06.2016. 10:54
Какав народ таква власт.Вучић је смањио плате и пензије а народ србије спава не излази на протест.Вучић и Дачић желе србију у ЕУ а народ спава не протестује.Да САД нису пробудили народ србије 2000.год. сада би на власт био Слободан Милошевић. Да Британија није пробудила србе 1941.год. неби био протест у Београду против потписивања са немачком.
Ponedeljak 20.06.2016. 12:52
Zatvorilese na trenutak umorne krmece okice a vi odmah drvlje i kamenje. Bolje da spavanego da objasnjava sta znaci Kalimegdan. ht tps://w ww.youtube.com/watch?v=PfnYqQfs6Z4
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online