Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 13.04.2016.
08:37
J. L. Petković - Vesti A

Iz mraka napali srpske devojčice

U srpskom selu Preoce, šest kilometara udaljenom od Gračanice, meštani su u šoku i strahu. Nepoznate osobe iz automobila u pokretu napale su dve srpske devojčice, sestre Jovanović. Incident, za koji se sumnja da je i pokušaj otmice, dogodio se u subotu uveče, u prvim večernjim satima, u blizini lokalne prodavnice. Na stariju sestru je naleteo džip sa albanskim tablicama, a kroz otvoren prozor jedna osoba ju je jako udarila.

printscreen
Hteli da ih kidnapuju?: Anđelija i Aleksandra Jovanović

- Ćerke ne mogu da se oporave. Ne znam da li su napadačima krajnje namere bile da ih zaplaše, povrede, ili pak kidnapuju, ali su postigli da nam uteraju strah - priča revoltirano njihova majka Danijela.

Incident se dogodio oko osam uveče, kada su se 14-godišnja Anđelija i 12-godišnja Aleksandra vraćale iz posete stricu. Majka je išla sa njima, ali je zbog najavljenih gostiju krenula brže.

- Žurila sam, a one su išle malo sporije za mnom. U jednom trenutku Aleksandra je svratila do prodavnice, pa je Anđelija ostala na ulici da je sačeka. Tada je naišao auto sive metalik boje i naglo zakočio. Čovek iz automobila ju je udario rukom u gornji deo leđa. Počela je da vrišti - priča dalje očajna majka.

Očevici nisu prepoznali auto

Bratislav Trajković dodaje da do sada u toj srpskoj sredini nisu imali ovakve situacije.
- Imali smo slične, ali ne iste situacije. Obično se radilo o nepotpunim informacijama, situacijama da očevici ne mogu da identifikuju ni auto, ni tablice. Dešava se i da građani ne prijave slučaj, ali apsolutno apelujem da se uvek obrate policiji - zaključuje Trajković.

Srećom, dodaje, naišlo je drugo vozilo, a napadač je pobegao. Anđelija od mraka nije videla koliko je osoba bilo u autu, ali je čula psovke na albanskom jeziku. Majka dodaje da slučaj nisu prijavili policiji, jer "nema svrhe".

- Oni samo saslušaju i po pravilu nikada ništa ne učine da pronađu počinioce - ističe Danijela.

Komandir policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, kaže za "Vesti", da je policija otvorila slučaj nakon što su o napadu čuli u medijima.

- Slučaj smo otvorili i pokrenuli istragu. Dajemo sve od sebe da što pre rešimo.

Sličan slučaj i u Čaglavici

U obližnjem selu Čaglavica kažu da se sličan slučaj dogodio prošle godine, na putu Laplje Selo - Čaglavica. Kako ističu, "žrtva je bila devojčica koja je zbog dobijenih trauma odvedena u Hitnu pomoć".

Meštani Preoca su uznemireni. Dejan Ilić, otac troje dece, ističe da je incident uplašio sve roditelje, dok Dragutin Perić ocenjuje da se kod mnogih meštana oseća defetizam, i da su posle svega preživljenog na ovakve događaje pomalo i oguglali. U Preocu ima oko 150 srpskih kuća i oko 100 dece u osnovnoj i srednjoj školi. Sve ulice su prometne, ali nisu osvetljene. Meštani kažu da su provokacije svakodnevne, i da to posebno čine radnici koji grade put. Dešava se, pričaju, da "nasrću automobilima na pešake". Zato veruju da bi samo povremene patrole Kfora poboljšale bezbedonosnu situaciju.

Sreda 13.04.2016. 10:00
Pred očima evrope, pred očima nato-a, pred očima cele srbske vlade, pred očima Boga , uništava se jedan narod u ime demokratskih vrednosti !!! Uništavaju se deca , najnevinije sveto biće !!! I svi ćute !Žao mi što smo kao narod apatičan a najviše mi je žao što nikada u našoj istoriji, od Karađorđa, nismo imali prave vladare , patriote , odgovorne i pametne. Da je posle 1og svetskog rata , pobednička Srbija isterala sve albance iz Srbije, naterala sve muslimane da se vrate pravoslavlju ili da putuju ka Turskoj , nebi danas imali takvih problema. Svaka ništačka na-cija nas ponižava, uživa u maltretiranju slabih i nevinih kao što su deca. Nisam neki ekstra vernik, ali osećam svaki dan da je Soton preuzeo kontrolu nad Balkan i da se izživljava na nas. Dokle ! Dok nam pukne film i da stvarno postanemo genocidan narod kao što su nemci bili ! Je li to traži međunarodna zajednica ? povraća mi se od nepravde i od bagre koja nas okružuje. Nismo ni mi sjajni, ali ipak u nas ima ljdustvo ! Na razliku od hrvata , albanaca i muslimana iz Bosne i Sandžaka, mi smo ljudi !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online