Utorak 4. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.03.2016.
07:45
E. V. - Vesti A

Opasne namere Marka Đurića

Marko Đurić, šef Kancelarije za KiM, ne govori istinu kada tvrdi da je neko podmetnuo papire bez pečata i potpisa za integraciju Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i da on ne stoji iza toga.

A. Čukić
Uočio podvalu: Dragan Jablanović

Istina je da je sve to sa grupom ljudi koji su imali lične interese zamutio upravo Đurić. On je u pokušaju gašenja deset fakulteta hteo da izigra studente, profesore, narod na Kosovu, Vladu Srbije, a verovatno i premijera Vučića koji, prema pouzdanim informacijama koje imam, nije bio obavešten o Đurićevim namerama i radnjama.

Ovo za "Vesti" ističe Dragan Jablanović, član (predstavnik Vlade Srbije) Saveta Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i predsednik opštine Leposavić. On naglašava da je Đurić "nameravao da na brzinu, lažno predstavljajući stanje na univerzitetu neodrživim" navodio izmišljene razloge za "nekakvu integraciju". Kaže i da je šef Kancelarije za KiM hteo da "ugasi sve fakultete, formira privremeni Savet univerziteta u kome bi bili njegovi ljudi, za v.d. rektora postavi svog čoveka i da potom sa univerzitetom, koji je stub opstanka Srba na Kosovu i Metohiji, radi šta hoće i preda ga kome hoće".

Kancelarija za KiM: Lažne vesti

Vlada Srbije ni sada ne dozvoljava ni u budućnosti neće dozvoliti smanjenje, gašenje pojedinačnih fakulteta, kao ni ukidanje ili utapanje u institucije samoproglašene tzv. Republike Kosovo, saopštila je Kancelarija za KiM, povodom, kako se navodi "lažnih vesti vezanih za Univerzitet u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koje su nepotpisane plasirane preko pojedinih prištinskih medija".

- Sve odluke već su bile unapred spremljene. Šokiran sam Đurićevim ponašanjem. Umesto da prizna grešku, izvini se i ćuti, on i izmišljotinama i pritiscima na kosovske i druge medije pokušava da prikrije puč koji je pripremao - dodaje Jablanović. On ocenjuje da je Ćurićev pokušaj bio probni balon i priprema za integrisanje univerziteta u Kosovskoj Mitrovici u institucije tzv. Republike Kosovo.

- Sve se ovo što je pripremao Đurić uklapa u planove Prištine da na Kosovu formira samo jedan integrisani univerzitet za nacionalne manjine. Time bismo ušli u kosovski sistem i sami bismo priznali da smo nacionalna manjina. Na svim savetima fakulteta jasno je rečeno da bi "Đurićeva integracija" direktno vodila u integraciju Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici u institucije države Kosovo - kaže Jablanović.

Ne veruje u demanti

Potpredsednik DSS-a i kandidat za narodnog poslanika Slaviša Ristić je na vanrednoj konferenciji Patriotskog bloka za KiM rekao da je, iako Kancelarija za KiM i Marko Đurić to demantuju, "činjenica da su zatražili od Ministarstva prosvete Srbije da se izvrši tzv. integracija Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online