Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 26.02.2016.
14:08
J. L. Petković - Vesti A

SNF: Tražimo od Đurića da Srpska lista ne glasa za Tačija

Srpski nacionalni forum uputio je otvoreno pismo šefu Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću, povodom danas najavljenog glasanja u Parlametu u Prištni. Zbog spekulacija da će Srbi glasati za izbor Hašima Tačija, SNF pita Đurića, "da li je moguće da Vlada Srbije, Kancelarija za KiM i Srpska lista aktivno učestvuju u izboru za predsednika samoproglešene "Republike Kosovo", kada Kosovo nazivate autonomnaom pokrajinom"?

Tanjug
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju odmah da reaguje: Marko Đurić

SNF od Đurića zahteva da poslanici Srpske liste budu uzdržani prilikom glasanja. 

- Da li je moguće da će "Srpska lista" učestvovati u procesu izbora za predsednika samoproglašene "Republike Kosovo" i podržati kandidata Hašima Tačija koga je srpski sud osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma, Tužilaštvo Republike Srbije podiglo optužnicu zbog ratnih zločina i za kim je srpsko pravosuđe raspisalo poternicu. Da li je moguće da će "Srpska lista" učestvovati u procesu izbora za predsednika samoproglašene "Republike Kosovo" kada se protiv Hašima Tačija vodi istraga zbog trgovine organima kidnapovanih i ubijenih Srba. Da li stvarno smatrate da ta Vaša ujdurma oko izbora za predsednika samoproglašene "Republike Kosovo" nije davanje legitimiteta i  ugradnja još jednog kamena u temelje njene nezavisnosti - pitaju u SNF-u. 

U otvorenom obraćanju, Srpski nacionalni forum "zahteva od šefa Kancelarije za KiM da odmah zaustavi dalje aktivnosti oko izbora predsenika i naredi Srpskoj listi da prekine dalje aktivnosti oko učestvovanja u izboru Hašima Tačija". 

- Obećanja koja bi eventlno Srpska lista dobila zarad podrške za izbor predsednika tzv. Republike Kosova, kao i do sada biće izigrana. Smatramo da Srbi koji sede u kosovskom parlamnetu moraju biti uzdržani jer u protivnom koja god od albanskih strana ne bude zadovoljna Srbe sa KiM može skupo koštati u budućnosti. Zato je Vaša odluka da nastavite da u tome učestvujete protiv interesa Srba sa Kosova i Metohije i za nju nemate njihovu podršku, zaključuje SNF u pismu upućenom Đuriću.

POVEZANE VESTI

Petak 26.02.2016. 14:48
Kome se vi obracate Djuricu ? Nazalost on ne zna ni kada je gladan a kamo li da brani Srpski narod na Kosovu . Za SNS OLOS Kosovo je susedna drzava i tu je kraj svih prica . Ovako kako SNS bagra "brani" Srbe sa Kosova veci dusmani im nisu potrebni uopste .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online