Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 20.02.2016.
15:10 >> 19:08h
Vestionline A

Mirno spavajte, umesto Gašića čuvaće vas Jorgovankin vozač!

Novi ministar odbrane, umesto Bratislava Gašića koji je razrešen a ne smenjen sa dužnosti zbog seksističkih izjava, biće dosadašnji državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, koji je pre toga radio kao stranački vozač aktuelen guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković, nezvanično saznaju beogradski mediji.

Tanjug
Konačno dobio zamenu: Bratislav Gašić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će novi ministar odbrane biti iz sistema odbrane i da će u subotu do kraja dana predložiti kandidata.

Đorđević je rođen je u Beogradu 11. februara 1970. godine. U zvaničnoj biografiji mu piše da završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju na Univerzitetu Privredna akademija iz Novog Sada, koji je u rangu sa nekadašnjim Megatrendom.

Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u domaćim i međunarodnim kompanijama.

Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanje.

Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata. Dobitnik je, između ostalih i nagrade "Mihailo Petrović-Alas“ iz oblasti matematike. Član je udruženja Mensa Srbija. Govori engleski i ruski jezik. Oženjen je, otac je sina i ćerke.

POVEZANE VESTI

Subota 20.02.2016. 18:25
U Leskovcu se siri rekla kazala da deerpe priprema nepismenog *Meska* za ministra odbrane posle izbora.
Subota 20.02.2016. 21:08
Neznam za sta vojsci treba bankarstvo i ostale gluposti, koima raspolaze ovaj Gasicev naslednik. Mi imamo toliko dobri generala, koi imaju vojnicku doktrinu i koi znaju sta je drzavi potrebno. Koi su se zakleki, da ce braniti suverenitet, ne zaleci ni svoj zivot. Takvog coveka postaviti za ministra odbrane. Sta se razume jedan obicni kokosar, koi nije ni vojsku sluzio. Ali SNS sekti ne odgovara.
Subota 20.02.2016. 18:35
Neko uvek mora da klekne - ili novinarka ili novi ministar. Sve zavisi sa koje tacke gledista se sve to posmatra - ako ne verujete upitajte vucica. he, he, he
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online