Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 22.01.2016.
05:00
D. Dekić - Vesti A

Beže građani, al' beže i Vučićevi

Iz Srbije godišnje u proseku ode čitav grad veličine Paraćina, a taj tihi odliv bezimenih, javnim je učinila blogerka Milijana Barjaktarević, autorka knjige "Pisanje uz vetar", obavestivši pismom premijera Vučića da sa porodicom odlazi negde gde će se ceniti rad i poštenje.

Tanjug/AP
Pometnja u stranačkim redovima: Glavni odbor SNS-a

Mesecima unazad, slično nezadovoljstvo tinja u delu rukovodstva vladajuće SNS koji doduše ne idu izvan granica države, već iz stranke. Glavni odbor SNS-a, posle Saše Mirkovića i Vilibalda Erića, napustio je i Igor Jakšić, optuživši Vučića za jednoumlje, a kolege iz partije za idolopoklonstvo i poltronizam.

- Ti, koji ti narod ne odgovara i koji bi isti menjao, a ne znam za koji, verovatno nemački!!! Za mene je najbolji moj srpski narod - naveo je Jakšić i poručio Vučiću da će se politički "ćerati još".

Mirković, koji je pre nekoliko meseci u otvorenom pismu zamerio Vučiću da mu preti i da se sveti svima koji pomisle da se suprotstave, ne želi da komentariše aktuelna dešavanja u SNS-u, jer je, kaže za "Vesti", sve rekao kada je odlazio.

Iseljavanje pameti

- Mislili smo da ne moramo da budemo partijski ljudi da bismo preživeli. Da ne moramo da dajemo reket da nas ne bi opelješio svaki ljigavi inspektor i da ćemo poštenim radom sa dve plate moći da hranimo decu. Nismo mislili da ćemo čekati sniženja u seknd-hend šopovima da se obučemo - kaže u pismu premijeru Milijana Barjaktarević.

Na pitanje da li mu prilaze dvojica bivših članova Glavnog odbora SNS-a, Mirković odgovara diplomatski da su vrata njegove Jake Srbije otvorena za sve koji hoće da se angažuju da Srbija bude bolje mesto za život.

Da slične stvari smetaju i članstvu, u proteklih pola godine pokazali su članovi SNS-a iz Žablja, njih 800 koji su internim dopisom zapretili da kolektivno odu, ako ne prestane partijsko jednoumlje. Naprednjacima rudničko-takovskog kraja zasmetali su u novembru neznanje, nepotizam i karijerizam, dok je loša kadrovska politika bila razlog da u Nišu pre mesec i po dana ode 140 naprednjaka.

Odlazak iz SNS-a, kako ukazuje analitičar Cvijetin Milivojević, nije masovan, već simboličan u odnosu na priliv.

- Očekivao sam mnogo više izlazaka, ali ne iz razloga koje navode razočarani, već zbog predizbornih prevara 2012. i 2014. da će građani živeti bolje, a živimo gore, kao i da će sačuvati Kosovo. Ovde se u razlozima vraćanja partijskih knjižica čita karijerizam, odnosno neki su se setili da Vučić nije demokrata onda kada im je pozicija dovedena u pitanje. Mislio je da među naprednjacima ima više časti i poštenja - tumači Milivojević u izjavi za naš list.

POVEZANE VESTI

Petak 22.01.2016. 08:36
Pored ovakvih kakvi smo Vučić će vladati koliko on bude hteo . Brutalno je zavukao ruku u džep penzionerima , otpuštanja su ogromna , novih radnih mesta nema , glad na sve strane , život bez nade ... Ali imamo Parove , Farme , Grand i eto narodu radosti . NIŠTA ali baš ništa bukvalno Vučić nije uradio dobro za narod i Srbiju ( ako neko misli drugačije naka to napiše ) ali propaganda i stanje naroda se koristi isto kao u Severnoj Koreji .
Petak 22.01.2016. 12:05
Gospođa sa zanimanjem "blogerka" hoće da traži poštenje na "zapadu". Mogu da je obavijestim da su generacije tražile nešto takvo na zapadu ali do sada niko nije uspio da ga pronađe.
Petak 22.01.2016. 09:46
Политика је највећа куурва на свету . Ратови револуције између народа на Земљиној кугли трају већ вековима.Већина жели веће богатство и долази до рата.Ратови ће бити све док постоји живот на Земљи.Ко се како снађе у животу тако ће и живети.У данашњем времену супер живе само лопови.Гледа се ко кога да превари.ДС је преварио народ србије са лажним обећањима.СНС - Николић је пре пет година обећавао да не жели Србију у ЕУ и НАТО и да ће поништити све споразуме са западом али дошли су на власт и предизборна обећања су бацили у канту за ђубре.Обећања лудом радовања.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online