Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 23.10.2015.
16:11
Tanjug A

"Jedinstvo Srba na Kosovu imperativ njihovog opstanka"

Jedinstvo srpskih političkih predstavnika na KiM imperativ je i uslov nacionalnog opstanka Srba na Kosovu i Metohiji zaključeno je danas na sastanku premjera Aleksandra Vučića sa političkim predstavnicima kosmetskih Srba.

Tanjug
Dogovoreo da Jablanović ne bude predstavnik Liste Srpska

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, na sastanku je dogovoreno da Aleksandar Jablanović više ne obavlja funkciju predstavnika Liste Srpska jer će, kako je navedeno, u narednom periodu obavljati drugu odgovornu javnu funkciju u sistemu Vlade Srbije.

Srpsku listu ubuduće će predstavljati aktuelni šef poslaničke grupe te listeu kosovskom parlamentu Slavko Simić takođe je dogovoreno na sastanku kome su prisustvovali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

- Dogovoreno je da Aleksandar Jablanović više ne obavlja funkciju predstavnika Liste Srpska, a da tu dužnost ubuduće obavlja šef poslaničke grupe te liste Slavko Simić. Ta izmena biće u najkraćem roku registrovana i u relevatnim prištinskim institucijama - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da promena na čelu Liste nije izazvana medijskim napadima i manipulacijama, već potrebom da Srpska bude još jača i jedinstvena.

Na sastanku je diskutovano o aktuelnoj političkoj situaciji na KiM i ostatku Srbije, izazovima vezanim za prijem samoproglašenog Kosova u Unesko, ekonomskim i socijalnim problemima našeg naroda u Pokrajini, formiranju Zajednice srpskih opština, kao i političkim nesuglasicama unutar Liste Srpska.

- Zaključeno je da je čvrsto jedinstvo srpskih političkih predstavnika na KiM imperativ i uslov nacionalnog opstanka Srba u Pokrajini - dodaje se.

Učesnici sastanka saglasili su se da će sve eventualne nesuglasice među političkim predstavnicima Srba na KiM rešavati unutar Liste Srpska i u koordinaciji sa Kancelarijom za KiM Vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 23.10.2015. 16:40
Oni u stvari misle na jedinsto sa sip/tarima! Shvatiti kao ucenu i pretju!
Petak 23.10.2015. 18:49
Kao sto su Srbi na Kosovu alat za vladu Srbije tako bi i dacic Dijasporu kao alat za Srbiju, jedni unisteni i bez pomoci dok bi drugi bili samo birokratski opljackani pod plastom Cirilice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online