Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Utorak 22.09.2015.
18:26 >> 19:39h
Tanjug A

Vučić Hrvatskoj dao 30 sati za dogovor

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ukoliko u narednih 30 sati ne bude postignut dogovor sa Hrvatskom, Vlada Srbije pripremnila paket mera za sopstvenu odbranu i odbranu svojih ekonomskih interesa.

Tanjug
Prinuđeni smo da sprovodimo mere kao odgovor, rekao premijer

Sa Milanovićem na vezi više od pola sata

Premijer je rekao da je sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem razgovarao duže od pola sata neposredno pre konferencije za štampu, koja je održana posle sastanka Biroa za bezbednost.

"Imali smo otvoren razgovor, nastavićemo da razgovaramo večeras, noćas, sutra ujutro i nadam se da ćemo uspeti da postignemo dogovor kojim bismo izbegli sprovođenje bilo kakvih jednostranih akata, sankcija, recipročnih mera, ili bilo kakvih drugih mera protiv bilo kojih zemalja", istakao je Vučić.

Vučić je posle sednice vlade i Biroa za koordniaciju rada službi bezbednosti rekao da ga je Vlada na sednici ovlastila da vodi razgovore sa rukovodstvom Hrvatske i da će gledati da dgovor bude postignut, ali da je ukoliko do njega ne dođe spreman paket mera.

"Vlada je spremila paket mera koji bi Srbija, ukoliko ti razgovor ne uspeju, kao meru odbrane sebe i svojih ekonomskih intersa preduzimala od 24. septembra od 00.00 sati. Još 30 sati imamo da postignemo konačni dogovor, ja sam uveren da ćemo to moći da naravimo", rekao je Vučić.

On je precizirao da su mere predviđene u tri nivoa, političke, pravne i ekonomske prirode.

"Nadam se da ni jedne nećemo morati da primenimo", rekao je Vučić.

Kako je precizirao, Srbija do sada nije primenila nijednu meru koju je pripremila u slučaju zatvaranja granica od strane Hrvatske za teretni saobraćaj i neće ih primenjivati do sutra u ponoć. Dodao je da se nada da će hrvatski i evropski zvaničnici razumeti situaciju i da do primene tih mera neće doći.

- Ako budemo primorani da svoju zemlju štitimo mi ćemo to da uradimo, a ne vidim da će to bilo kome doneti neko veliko dobro", poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.09.2015. 18:42
Zbog Vučića osećam se poniženo , namazan goovvnima , nesrećan i duboko uvređen . Na Srbe kao ljude zahvaljujući Vučiću piša ko kako hoće i gde god stigne . UŽAS ! Idite SRBI u IDEE i omogućite im da iznose milione evra dnevno iz Srbije . Katastrofa .
Utorak 22.09.2015. 20:20
Naravno da Srbija treba da reaguje-mi ispaštamo ni krivi ni dužni.Ne kažem da su Hrvati krivi,ali nek to reše u svojoj novoj kući EU
Utorak 22.09.2015. 21:08
Вучићу а народ Србије даје ти 30 сати да даш оставку јер не можемо да те гледамо .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online