Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 23.08.2015.
12:40
Tanjug A

"Pod hitno podići zid na granici sa Makedonijom"

Srpska narodna partija zatražila je u današnjem saopštenju što hitnije podizanje zida na granici sa Makedonijom kako bi se sprečila "najezda" migranata u Srbiju.

Tanjug/AP
Žica u Makedoniji, ograda u mađarskoj, još samo fali zid u Srbiji

- Nakon što je naša policija identifikovala i prve pripadnike terorističke "Islamske države" (ISIS) među migrantima koji su, ovih dana, prošli kroz Srbiju i nakon najnovijih akcija makedonske države i vojske u cilju sprečavanja nekontrolisanog ulaska ilegalnih migranata iz Azije i Afrike, SNP još odlučnije zahteva što hitniju izgradnju zida na granici sa Makedonijom - navodi ta stranka.

SNP političke funkcionere i aktiviste, kako navodi, tzv. nevladinih organizacija koji predlog te stranke nazivaju "necivilizacijskom merom" pita - zbog čega migranti ne beže ka najbogatijim zemljama sveta, koje su praktično njihove komšije, a usput su i islamske zemlje, poput Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, već hrle u Evropu?

- Zašto migranti ne idu u bogatu Tursku gde živi 80 miliona pripadnika njima bliskog naroda već dolaze u siromašnu Srbiju? Od izuzetne je važnosti da informišemo građane Srbije da je Saudijska Arabija počela da gradi hiljadu kilometara dug zid, sa nizom žičanih ograda i jaraka, nasipa i prokopa, isprekidanih nadzornim tornjevima i stražarskim mestima - kažu u SNP-u.

To čine da bi se zaštitili od nekontrolisanog priliva migranata, a među njima i potencijalnih terorista, navodi SNP i dodaje da Saudijska Arabija to radi iako su joj migranti srodni Arapi i muslimani.

- Zato Srbija ne treba da se stidi ideje o izgradnji zida na granici sa Makedonijom već treba što pre da počne da ga gradi kako bi, dok ne bude kasno, zaštitila svoju teritoriju i građane od nekontrolisane najezde migranata, a među njima i potencijalnih terorista - poručuju iz SNP-a.

Princip koji predlaže SNP za rešavanje problema migranata potpuno je isti kao princip koji po ovom pitanju primenjuju EU, SAD i arapske zemlje, navedeno je u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.08.2015. 13:49
Где може да се потврди да је муп идентификовао муџахедине ? муп србије не може да идентификује краву на ливади док им неко не јави а не ово ?
Nedelja 23.08.2015. 15:08
Velikodusnost Srbije se ne sme zanemariti ali isto tako se ne sme zanemariti ni cinjenica da Srbija i vise "prima" velikodusnost zapadnih mahinacija. Pozvao zapad Srbiju na picenjce a ovi prihvatili, sta sad, Vlada uzela kintu a narodu...spolja gladac a unutra jadac.
Nedelja 23.08.2015. 14:46
Kad je vreme bilo za "bolje spreciti nego leciti" komentari su se ovde brisali i udarilo se na zaj*ebanciju i salu. Uostalom, ovi "migranti" putuju vec god. unazad prema Evropi a danas...su samo bolje organizovani.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online