Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 31.07.2015.
09:22
Tanjug A

Bivša vlast opljačkala Kragujevac: Podneću dve prijave

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je večeras da je taj grad za vreme bivše vlasti opljačkan i da je napisao dve krivične prijave koje će narednih dana predati nadležnim organima, ali nije želeo da precizira protiv koga.

youtube.com/snskragujevac
Nikolić: Sve će izaći na videlo

- Kragujevac je opljačkan grad i to je nešto što svi Kragujevačani treba da znaju - rekao je Nikolić gostujući u emisiji "U fokusu" Radio-televizije Kragujevac.

Naglašavajući "da je novac konstantno dolazio u Kragujevac i nestajao bez traga", Nikolić je rekao "da ima dokaze koje ne želi da čuva u fioci da je bivša vlast opljačkala Kragujevac".

- Time ćemo se u narednom periodu ozbiljno baviti, a ja ću lično da učestvujem u podnošenju krivičnih prijava protiv izvršioca - rekao je Nikolić i dodao "da je bivša vlast pljačkala grad gde god je stigla, da se prema imovini lokalne samouprave ophodila kao da je njena prćija".

Upitan protiv koga će podneti krivične prijave i za kakvu pljačku, Nikolić nije želeo da precizira, rekavši da će se vrlo brzo saznati, kao i "da se od pljačkanja grada obogatila mala grupa ljudi".

Govoreći o gradskim preduzećima u kojima su nedavno smenjeni direktori i imenovani novi, gradonačelnik Nikolić je rekao "da je mnogo para izvučeno sa Šumadija sajma", a naveo je i da je "Energetika" gotovo jednu deceniju nabavljalja ugalj po većoj ceni za 40 odsto.

- I ta preduzeća će biti predmet nadležnih organa - rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Upitan da li je zadovoljan načinom raspodele sredstava klubovima, Nikolić je rekao da se kragujevački sport konačno finansira u skladu sa zakonom i pravedno, što ranije nije bio slučaj.

- Tvrdim da je ranije u raspodeli sredstva bilo zloupotreba i mahinacija. Tamo gde je bilo najviše para, tamo je bilo najviše mahinacija i to će u narednom periodu biti ispitano - rekao je Nikolić.

On je podsetio da su odlukom gradskog veća, ove godine svi klubovi dobili sredstva iz budžeta grada.

- Svi sportski klubovi su dobili pare, sem fudbalskog kluba Radnički 1923 zato što im je račun u blokadi, a mi ne možemo po zakonu da im prenesemo sredstva - rekao je Nikolić.

Govoreći o novom zakonu o racionalizaciji zaposlenih u javnoj upravi koji je pred republičkim poslanicima, Nikolić je rekao da zakon predviđa da u javnom sektoru Kragujevca bude 2.700 zaposlenih, a u ovom trenutku ih ima oko 4.000.

- U Kragujevcu ima viška zaposlenih i to stvara teret najviše komunalnoj delatnosti koja zbog toga ne može da funkcioniše - rekao je gradonačelnik Kragujevca.

POVEZANE VESTI

Petak 31.07.2015. 11:19
jede go-vna lopata junior..prvi bi u zatvor trebao da ide lopata senior VELEIZDAAJNIK
Petak 31.07.2015. 11:24
Ne može da izvrši prenos novca Fk Radničkom zbog blokiranog računa..ha,haaa...zar on misli da je stvarno narod paso travu? u takvim situacijama novac ne leže na glavni račun nego na neki od drugih računa,koji nisu u blokadi od strane dobavljača.
Petak 31.07.2015. 10:55
Cuj ovog ped/era!!??Pa da ste vi takvi pravedni vi bi davni dana pohapsili tadica i kompaniju!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online