Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 17.07.2015.
14:23
Tanjug A

Vučić: Tajkuni neće trpati pare u džep

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je radnicima Srpske fabrike stakla u Paraćinu da je spreman da razgovara s njima.

Tanjug
Računi za struju će morati da se plaćaju: Aleksandar Vučić

Vučić je naglasio da ipak neće dozvoliti da tajkuni "trpaju pare u džep na račun države".

Premijer je, odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije, rekao da voli i poštuje radnike te fabrike, da razume njihove zahteve i želju da sačuvaju posao, ali da ne razume bezobrazluk menadžmenta i vlasnika.

- Vlasnik je privatnik. Mi mu kao Srbija dajemo vaš novac, naš gas, našu struju. Dužan nam je više od dve milijarde kao državi. Hoćemo da EPS i Srbijagas budu profitabilni, teramo ljude da plaćaju struju i isključujemo ih, a ti si tajkun, vlasnik, praviš profit. Zarađuješ odlično, a hoćeš da opljačkaš Srbiju - rekao je Vučić.

Kako je objasnio Srpska fabrika stakla ove godine nije platila nijedan račun za struju u 2015.

- Je l' znate da nijedan dinar za struju nisu platili ove godine. Nijednu uplatu nemaju u 2015. Šta hoćete od mene - državu ili banditsku i razbojničku tvorevinu. Ja u ovom drugom neću da učestvujem - poručio je Vučić.

On je rekao da su ga pogodili novinski napisi u kojem se insisira na tome da se dužnici prave žrtvama.

- Nigde nisam pomenut u lošem kontekstu, ali me je pogodilo, jer je to paradigma naših neuspeha i nerazumevanja, života u prošlosti, prevarama, opsenama, paradigma urušavanje države prethodnih 30 godina - rekao je premijer.

Vučić je naglasio da blokranje auto-puta neće biti dozvoljeno.

- Objasnite mi šta hoćete. Da oprostimo nekome 20 miliona evra da bi on bio uspešan i mogao da bude bogat i bahat, a mi svi budale. I ako se to ne desi izaći će na auto-put. E nećete izaći na auto-put. Ja vam kažem da nećete - poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 17.07.2015. 15:30
Мука ми је више од овог дебила! Сваки дан једно исто се-ре! Паре паре и само паре! Чибе пи-здо, ако нема ваших сатанистичких безвредних пара, има робе! Једино роба има вредност не и паре! Али твој газда је увео лажан систем, поробио земљу и сада је човек туђ на своме! Али неће то довека!
Petak 17.07.2015. 14:29
Неће....све ћете, ти и коферче, да стрпате!!!
Petak 17.07.2015. 14:44
На даншњи дан, пре 71 годину одржана је највећа Немачка војна парада и то у центру Москве......57 000 босих и преплашених швабина је промарширало Московским улицама на путу у Сибирски рај!!! ДИЈАДЕРА шта кажеш на ово......ипак су твоји ушли у Москву??!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online