Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 16.04.2015.
08:37
blic.rs, Srna A

Goran Hadžić stigao u Srbiju: Na slobodi uz kućni pritvor

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić stigao je u noći između srede i četvrtka u porodičnu kuću u Novom Sadu, pošto ga je Haški tribunal pustio na privremenu slobodu zbog lečenja.

Tanjug
Stigao u Srbiju: Goran Hadžić, nekadašnji predsednik Republike Srpske Krajine

Avion u kome se nalazio Hadžić sleteo je u sredu uveče, nešto posle 23 časa na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a do Novog Sada je prevezen u policijskom automobilu.

Na aerodromu je bilo više novinarskih ekipa kojima, međutim, nije bilo omogućeno da snime sam izlazak Hadžića iz aviona, ali je primećeno pojačano prisustvo policije.

Vozilo u kojem je Hadžić sedeo na zadnjem desnom sedištu, zastalo je nekoliko trenutaka ispred dvoršne kapije koju je otvorio njegov sin.

Pošto je marica ušla u dvorište njegove porodične kuće, policajci koji su obezbeđivali ceo kvart zaustavili su novinare i ispred njih zatvorili kapiju.

Sve vreme dok su brojne novinarske i TV ekipe iz zemalja okruženje čekale na ulici ispred Hadžićeve kuće, niko od članove njegove familije nije izlazio.

Dvorišna rasveta je oko 20 časova bila ugašena, a u kući se primetilo svetlo samo na jednom prozoru. Njegove komšije diskretno su pratile događanje ispred svojih kuća sa prozora i niko nije izlazio na ulicu.

Prema saznanjima "Blica", Hadžić u Novom Sadu ostaje do kraja maja posle čega će morati da se vrati u Hag na lekarska ispitivanje kada će biti odlučeno da li će mu biti nastavljeno suđenje ili će se odložiti na neodređeno vreme zbog teške bolesti.

Vlada Srbije obavezala se da će svakodnevno obilaziti Hadžića i o tome izveštavati Haški sud. Hadžić je obavezan da bude u svojoj kući od 23 časa uveče do sedam sati ujutru. Ukoliko bude potrebe da ide u zdravstvene ustanove, to će takođe biti pod nadzorom i kontrolom i o tome će vlast izveštavati Tribunal. U slučaju da Hadžić napusti ovaj svojevrsni kućni prutvor, Vlada je dala garanciju sudu da će ga uhapsiti i vratiti nazad u Sheveningen.

Kako je ranije izjavio advokat Zoran Živanović, Hadžića nisu mogli da dočekaju ni on, ni članovi porodice.

Hadžžić se vratio u Srbiju, poššto je Tribunal u Hagu doneo odluku o njegovom pušštanju na privremenu slobodu radi lečenja, a bivši predsednik RSK treba da se vrati u Hag do kraja maja, saopšteno je ranije iz Tribunala.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.04.2015. 15:59
Zašto u Novi Sad? Što ne ide u Republiku Srpsku Krajinu?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online