Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 09.04.2015.
16:24
Tanjug A

Protestna nota albanskom ambasadoru zbog Raminih provokacija

Povodom neprihvatljive izjave premijera Albanije Edija Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je ambasadoru Albanije u Beogradu protestnu notu, uputilo pismo Savetu bezbednosti UN i dalo odgovarajuću instrukciju svim misijama i ambasadama u inostranstvu, izjavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Tanjug
Neprihvatljive izjave albanskog premijera: Ivica Dačić

Instrukcije su upućene svim misijama Srbije pri međunarodnim organizacijama, ambasadama u zemljama EU, Savetu bezbednosti UN i susednim zemljama, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Kako se navodi, upućeno je pismo predsedavajućem Savetu bezbednosti UN-a sa zahtevom da naše pismo bude cirkulisano kao dokument Saveta bezbednosti UN-a.

- Ambasadoru Republike Albanije u Beogradu je uručena protestna nota u kojoj je istaknuto da su stavovi predsednika Vlade Republike Albanije neprihvatljivi za Srbiju, da izjava predstavlja još jednu u nizu provokativnih izjava najviših političkih predstavnika Albanije koje nanose štetu bilateralnim odnosima Srbije i Albanije i ugrožavaju ukupne odnose i stabilnost u regionu - izjavio je Dačić.

Radi se o opasnom pozivu na prekrajanje međunarodnih, priznatih granica između država u regionu, istakao je on.

Izjava premijera Albanije je, kako je dodao, u suprotnosti sa više puta izrečenim opredeljenjem Srbije i Albanije za razvoj dobrosusedstva, saradnje, uzajamnog razumevanja i zajedničke budućnosti u Evropskoj uniji, kaže se u saopštenju.

- Srbija očekuje da njeni partneri u međunarodnoj zajednici podrže osudu izjava albanskog predsednika vlade koje nanose štetu miru i stabilnosti u regionu - poručio je Dačić.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je reagovalo na izjavu predsednika vlade Albanije Edija Rame o mogućem ujedinjenju Albanije i Kosova tako što je poslalo odgovarajuću instrukciju svim misijama pri međunarodnim organizacijama i ambasadama u zemljama EU, članicama SB UN i susednim zemljama, navodi "Danas".

- Takođe, ovim povodom, upućeno je pismo predsedavajućem SB UN sa zahtevom da bude cirkulisano kao dokument SB UN. Izveštaj naših diplomatskih predstavništava o reakcijama očekujemo u sledećih nekoliko dana, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena - navodi se u pisanoj izjavi poslatoj listu "Danas" iz MSP-a.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.04.2015. 16:41
Дошао сам до закључка да је политика превише озбиљна ствар да би била препуштена политичарима .Кад би човек убиио политику,убиио би лаж .Кад је човек на умору,онда је близу Бога,а када је у затвору онда је близу своме народу .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online