Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 05.04.2015.
10:55
Srna A

"Rezolucija o genocidu? Neka se Kosovo pozabavi zločinima OVK"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić smatra političkom avanturom predlog da u skupštini (samoproglašenog) Kosova bude usvojena rezolucija o genocidu Srbije nad Albancima i dodaje da bi umesto rezolucije trebalo da se pozabave zločinima terorističke OVK.

Tanjug
Srbija ispunjava obaveze Briselskog sporazuma: Marko Đurić

- Predlog da se u skupštini (samoproglašenog) Kosova usvoji rezolucija o genocidu Srbije nad Albancima je politička avantura onih kojima je nečista savest zbog sopstvene uloge u ratnim dešavanjima tokom devedesetih - rekao je Đurić za RTS.
 

On je dodao da je usvajanje te rezolucije krajnje neizvesno i smatra da u toj formi neće proći u kosovskoj skupštini.

Đurić je napomenuo i da predstavnici Srpske liste nisu napustili prištinske institucije iz sopstvenog hira već zbog nepoštovanja političke volje Srba na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, Srbi ne traže ništa izvan onoga što je predviđeno koalicionim sporazumom. On je potvrdio da je prethodnih dana bilo nagoveštaja da bi mogli da budu uvaženi stavovi Srba i da se sve vrati u okvire onoga što je dogovoreno.

Za sprovođenje Briselskog sporazuma Đurić kaže da postoji nekoliko ključnih problema, a prvi je taj što je napuštena dogovorena dinamika sprovođenja sporazuma.

- Prvi element plana sprovođenja je prilagođavanje pravnog okvira Prištine koja treba da prilagodi pravni okvir da bi bila osnovana zajednica srpskih opština - objasnio je Đurić.

On je istakao da predstavnici Albanaca, umesto da se time bave, izmišljaju nove razloga zbog čega ne primenjuju obaveze koje su preuzeli za razliku od srpske strane koja ispunjava svoje obaveze i nema dodatnih.

Đurić je najavio da će biti objavljen obiman izveštaj o dosadašnjoj primeni briselskog sporazuma i normalizaciji odnosa i da će celokupna javnost moći da stekne uvid u to šta su uradile obe strane.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.04.2015. 11:00
Vidi ovog Smrada kako je cinican??Pa kako te nije sramota da ponizavas i vredjas Srbe??Bolje bi bilo da jedes Go/vna sa Sif/tarima i Srbe da ostavis na miru.Ti i tvoja izd/ajnicka Go/vna morate da radi te kako vam Kirbi i ostali srpski Neprijateljii kazu.Bolje se sakriji u misiju rupu i stidi se za izd/aju!A ko Bog da sticice vas kazna bilo kad tad!
Nedelja 05.04.2015. 11:35
Da li smo na poslednjim izborima birali čoveka koji će nas ub/iti? Da li je njegova partijska policija jača od naroda? Da li se Srbija predala ili je tek čeka ogorčena borba za opstanak? Istog dana, 25. aprila, u Beogradu će se održati veliki miting i Demokratske stranke. Može li ova, skoro upokojena i kompromitovana politička organizacija, da se podigne iz mrtvih, prođe kroz "očišćenje" i ponudi nešto novo? Čekajući promene i pad diktature, Veliki Vođa je predao suverenitet ove zemlje u vlast NATO alijansi. Sledi li napad sa teritorije Srbije na Rusiju?
Nedelja 05.04.2015. 11:35
Na dan 25. aprila ove godine, Srpska napredna stranka i njeni simpatizeri, planirali su veliki miting podrške Aleksandru Vučiću u Novom Sadu. Po svemu sudeći, dolaze poslednji meseci njegove vladavine i ovo je očajnički pokušaj spašavanja broda koji tone. Obavio je posao koji mu je dat u zadatak: Srbija je danas na kolenima, njene državne kancelarije prepune su stranih obaveštajaca, službenika MMF-a i NATO pakta, a ministarstva su pretvorena u službe za saradnju sa međunarodnim bankarskim hohštaplerima i likvidaciju preostalih državnih preduzeća. Na redu je masovno otpuštanje radnika, na stotine hiljada ljudi naći će se pred početak leta na ulici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online