Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Subota 21.03.2015.
13:28 >> 15:48h
Tanjug A

FOTO: Pajtić umalo da dobije batine na godišnjicu DS-a

Demokratska stranka danas je u Novom Sadu obežila 25 godina od osnivanja, lider stranke Bojan Pajtić rekao je da je to prilika da DS pokaže neslaganje s politikom Aleksandra Vučića, ocenjujući je kao pogubnu za Srbiju, a skup je povremeno bio na ivici incidenta.

On je naglasio da je aktuelna vlada zadužila Srbiju za tri meseca ove godine više nego sve vlade zajedno u periodu od 2000. do 2012. godine.

Javni dug Srbije od decembra 2000. do sredine 2012. porastao je za 1,3 milijarde evra, a samo od januara do marta ove godine javni dug je uvećan za 1,6 milijardi,  odnosno za 300 miliona više nego u celom periodu od 2000. do 2012., rekao je Pajtić.

Na početku obraćanja medijima, Pajtić nije želeo da na pitanje novinara prokomentariše tekst objavljen u današnjem broju jednog dnevnog lista, da je DS oštetio Razvojnu banku Vojvodine.

Pajtić je rekao da tekst nije video i zatražio od saradnika da mu pripreme navedeni tekst, a nešto kasnije je rekao da je od RBV "uzet kredit pod nepovoljnim uslovima" i da misli da to "može biti samo pozitivno".

Inače, skup je povremeno bio na ivici incidenta, jer se osim pristalica i članova DS, na Trgu slobode okupilo i više građana koji se, kako se moglo zaključiti prema njihovim stavovima, ne slažu sa politikom te stranke, pa je došlo do međusobnih verbalnih provokacija i uvreda.

Intervenisala je i policija, koja je sprečila da dođe do fizičkog sukoba.

DS je odmah po završetku skupa izdala saopštenje za javnost u kome je optužila Srpsku napredu stranku da je organizovala svoje članove i pristalice da "rasture skup DS-a u centru Novog Sada".

Mitinzi SNS i DS istog dana?

Tanjug
Miting u Beogradu 25. aprila

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić najavio je za 25. april u Beogradu veliki miting te stranke protiv aktuelnog režima.

Zanimljivo je da će miting biti održan istog dana kada je SNS planirala miting u Novom Sadu.

- Mitingom DS želi da pokaže da ne prihvata otimanje imovine i da ne prihvata socijalnu i medijsku ugroženost građana od strane režima Aleksandra Vučić, rekao Pajtić.

On je naveo da naprednjaci miting u Novom Sadu 25. aprila organizuju da bi, kako je kazao "tobože slavili godišnjicu republičke vlade", i dodao da je "republička vlada po poslednjoj proveri bila na adresi u Beogradu".

- Danas smo svedoci da aktuelni režim i fizički ugrožava svoje političke protivnike, jer šalje svoje batinaše na skupove političkih neistomišljenika i zbog toga ćemo organizovati miting da pokažemo da se sa tim ne slažemo, kazao je Pajtić.

POVEZANE VESTI

Subota 21.03.2015. 13:38
Svi koji su bili na vlasti plaćali su provokatore na mitinzima protivnika kako bi izazvali sukobe i mržnju . To što rade SNS goveda isto su radili i DS banditi .
Subota 21.03.2015. 13:50
ДС су плаћеници Брисела и Вашингтона.Жути су нас усрећили за ове 15 година па од милине не можемо да дишемо.Намакли су нам омчу око врата . ДС је одвео Србију у робовласничко друштво .ДС је потписао СОФА споразум и почео потписивање Бриселског споразума .ДС је ухапсио Ратка Младића.ДС је похапсио многе Србе и предао Хагу .ДС = СНС
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online