Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 31.01.2015.
14:56
Srna A

"Fond za humanitarno pravo ne istražuje zločine nad Srbima i vodi antisrpsku politiku"

Predsednik Udruženja nestalih i kidnapovanih Srba i nealbanaca sa Kosova i Metohije Milorad Trifunović tvrdi da Fond za humanitarno pravo nije obradio izjave svedoka o zločinima nad Srbima na Kosmetu već vodi antisrpsku politiku.

Beta/A. Z. B./AV
Udruženje nestalih i kidnapovanih Srba i nealbanaca sa KiM jedino nije potpisalo memorandum o saradnji sa Fondom za humanitarno pravo, "jer vodi sumnjive istrage"

Trifunović je rekao da Udruženje, čiji je on predsednik, jedino nije potpisalo memorandum o saradnji sa Fondom za humanitarno pravo Nataše Kandić koje antisrpski deluje i vodi sumnjive istrage.

- Nismo prihvatili saradnju sa njima jer su svoje istrage usmerili isključivo na istrage o sudbini nestalih i ubijenih Albanaca - pojasnio je Trifunović.

Prema njegovim rečima, taj fond nije prihvatio ni obradio hiljade strana svedočenja, dokaznih materijala i žive reči Srba o zločinima koje su počinili Albanci.

Trifunović kaže da je više desetina Srba, posebno iz Zočišta i Opteruše kod Orahovca, dalo izjave predstavnicima Fonda i Nataši Kandić da znaju imena i prezimena Albanca koji su 1998. godine kidnapovali 14-oro Nikolića i Kostića iz ta dva mesta.

- Nažalost, izjave su stavljene u fijoku i to je samo jedan od motiva zbog čega smo odbili saradnju sa Natašom Kandić i njenim fondom - ističe Trifunović i napominje da je sada Fond za humanitarno pravo još jednom pokazao lice i naličje svoje antisrpske uloge.

- Ne mogu da razumem kome je u interesu da se naduvavaju podaci o broju nađenih i eshumiranih posmrtnih ostataka u Rudnici u opštini Leposavić. Do sada je identifikovano 48 tela i ne stoji podatak da su ekshumirana i identifikovana 73 lica - navodi Trifunović.

On je osudio subjektivno i "orkestrirano" proglašavanje Srba za zločince, što čini Fond za humanitarno pravo, te navodi da su Srbija i Komisija za nestala lica prihvatili da pretraže svaku lokaciju koju su Albanci pokazali, nezavisno da li je u centralnoj Srbiji ili na Kosmetu.

S druge strane, kaže Trifunović, stala je potraga za nestalim Srbima, a nije obezbeđeno ni desetak lokacija na kojima se nalaze posmrtni ostaci kidnapovanih i ubijenih Srbi.

On je naveo da su u prošloj godini porodicama predati posmrtni ostaci četiri lica, od preostalih 532 Srba i nealbanaca koji se nalaze na spisku nestalih i kidnapovanih.

POVEZANE VESTI

Subota 31.01.2015. 15:28
Koji im j##e m##er njima i svijema koji izrucise Nase Heroje+Nase Spasioce+Nase Srbe..........Sad za koji dan Uz Majku Rusiju u Svetlu Buducnost...........A ovo sada ce da bude Mracna Proslost-Mracna Tacka Ponosne Srbske Istorije !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online