Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 28.01.2015.
08:28
Beta A

"Nećemo dozvoliti nasilno rušenje vlasti na Kosovu"

Zamenik kosovskog premijera Hašim Tači izjavio je da nikada niko neće dozvoliti da se na Kosovu dogodi scenario iz Albanije 1997. godine, kada je u toj zemlji nasilno smenjena vlast.

Fonet/AP
Traže smenu Vlade, a ne Jablanovića: Hašim Tači

- Niko ne može da gradi političku karijeru na incidentima. Političku bitku treba da vodimo u parlamentu - rekao je Tači gostujući na TV Klan Kosovo.

On je takođe rekao da niko ne može policiji postavljati ultimatum kako da se ponaša kao što se dogodilo na današnjim protestima i istakao da su napadi na novinare, ambasadu (Crne Gore), javnu i privatnu imovnu građana neprihvatljivi.

Smena Jablanovića

Lider pokreta Samoopredelenje Aljbin Kurti okrivio je Vladu Kosova za eskalaciju nasilja na protestima u Prišitni jer nije ispunila zahteve opozicije i

najavio da će protesti biti nastavljeni sve dok oni ne budu ispunjeni. Kurti je precizirao da protesta ne bi bilo da je Vlada smenjila ministra za povratak Aleksandra Jablanovića i da je u Skupštinsku proceduru ušao zakon o javnim preduzećima.

Tači je ponovio da je danas tokom protesta najmanje bilo poziva na "neodgovornu izjavu" ministra Aleksandra Jablanovića, koja je između ostalog bila razlog za organizovanje protesta. Protest je organizovan i kako bi se nadležni primorali da pokrenu tranforamaciju kombinata Trepča u javno kosovsko preduzeće.

Premijer Kosova Isa Mustafa ponovio je da je protest najmanje bio posvećen zatevima zbog kojih je organizovan, kao i da su učesnici protesta sve vreme traži ostavku vlade, a ne Jablanovića.

- O kombinatu Trepča se neće razgovarati ni u Briselu niti bilo gde drugde - rekao je Mustafa i dodao da je Kosovo proglasilo nezavisnost koju je priznalo 108 država sveta.

I naši saveznici jasno su stavili do znanja da razgovora o Trepči nema, pošto je priznanjem Kosova priznata i njena celovitost, rekao je Mustafa.

- Ako treba paliti gradove zbog verbalnih izjava ni jedna kuća neće ostati na temelju - rekao je Mustafa komentarišući zatev za smenu Jablanovića koji je "divljacima" nazvao one koji nisu dozvolili raseljenim Srbima da na Božić uđu u crkvu u Đakovici i koji su gađali kamenjem autobus sa Srbima.

Mustafa je ponovio da su Srbi izabrali Jablanovića i da njega nije stvorila koalicija DPK i Demokratskog saveza Kosova.

"Srpska", čiji je Jablanović lider, sarađuje sa vladajućom koalicijom 45 dana. Pre toga je pregovarala sa postizornim blokom koga su činile Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo i Samoopredeljenje, koje je organizovalo protest.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.01.2015. 17:43
Nikako.To nije demokratski,a vi ste oličenje i uzori demokratije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online