Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 12.01.2015.
08:50
J. L. Petković - Vesti A

Nude pomoć za platformu o KiM

Srpski nacionalni forum (SNF) sa Kosova zatražio je u otvorenom pismu prijem kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića nudeći pomoć pri izradi platforme o Kosovu i Metohiji koju je najavio.

Fonet
Novi dokument: Tomislav Nikolić
 

- Polazeći od stava da je Kosovo i Metohija opštenacionalni problem koji iziskuje uključivanje svih umnih i intelektualnih snaga našeg naroda i države, Srpski nacionalni forum smatra da u traganje za rešenjem najpre treba uključiti takve snage sa KiM. Ne zanemarujući uključivanje i doprinos izabranih predstavnika kosovskometohijskih Srba u organima Republike Srbije i pokrajine, u izradu dokumenta kojim će se određivati budućnost i našeg naroda i ustavno-pravnog položaja najznačajnije istorijske i duhovne tapije srpskoga naroda moraju biti uključeni i svi drugi relevantni faktori i postojeće snage. Valja, dakle, saslušati mišljenja, stavove i predloge i onih koji nisu opterećeni partijskom poslušnošću, a koji dobro poznaju i prošlost i sadašnjost, a žele da imaju i budućnost na KiM u sastavu Republike Srbije - kažu u SNF-u.

U Srpskom nacionalnom forumu ističu da nisu upoznati da je iko od Srba i njihovih organizacija (osim eventualno predstavnika političkih partija) sa KiM konsultovan pri izradi platforme.

- Ta činjenica pospešuje nezadovoljstvo i zabrinutost našeg naroda, prethodno izazvanih nedopustivom netransparentnošću procesa koji naša vlada vodi u Briselu, a što se najdirektnije tiče naše budućnosti. Takav način učestvovanja u briselskim razgovorima, verujte, duboko uznemirava naš narod - stoji u pismu upućenom Tomislavu Nikoliću.
 

Intelektualci na okupu

Srpski nacionalni forum je osnovan nedavno u Gračanici sa namerom da okupi intelektualne snage Srba sa KiM. Cilj im je da "štite i afirmišu srpske nacionalne interese", "doprinose stabilizovanju i jačanju srpskog nacionalnog bića, boljitku našeg naroda, njegovom opstanku i povratku prognanih na svoja ognjišta".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.01.2015. 10:56
Lopati je KiM zadnja rupa na sviralu ! Ovo je očajnički pokušaj, jer se nikome u Vladi Srbije i ne mogu obratiti !
Ponedeljak 12.01.2015. 09:40
Kakve platforme bre Kosovo ? To platvormu ste trebali donesit ´90 ti ili nakom ´99 a ne sad kad je sve zavrseno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online