Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.04.2010.
06:30 >> 08:29h
Vesti A

Trebinje: Mafijaši ispijali za Tadićevu dušu

Policija Republike Srpske utvrdila je da su prošlog četvrtka šestorica mafijaša iz Crne Gore ispijali za dušu Borisa Tadića i nazdravljali odbeglom narko-kralju Darku Šariću i Stanku Subotiću Canetu u konobi "Mosko" u Trebinju, javljaju beogradski mediji. Prema tim izvorima, upravo zbog tog događaja u ponedeljak je otkazana šetnja srpskog predsednika centralnim ulicama, prilikom posete tom gradu.

Predsednik Tadić posetio je Trebinje u ponedeljak, a ranije je bilo predviđeno da zajedno sa premijerom RS Miloradom Dodikom tokom popodneva prošeta gradskim ulicama i obrati se građanima na centralnom trgu. Međutim, ovaj deo posete je otkazan.

Otkazana šetnja gradom: Boris Tadić sa domaćinima u manastiru Tvrdoš

Prema nezvaničnim informacijama, crnogorski mafijaši stigli su u tri "ferarija" pred konobu "Mosko", koja se nalazi iznad Trebinja. Reč je o osvedočenim kriminalcima koji su na očigled ostalih gostiju govorili hvalospeve o Darku Šariću, Stanku Subotiću i Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam.

Prema rečima očevidaca, jedan od kriminalaca vređao je i pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića, a posle toga sva šestorica su digla čaše uvis i nazdravila: "Popijmo za dušu Tadića, on je sledeći!"

Šarićeva režija?

 

Poseta Tadića Trebinju prošla je bez problema. Ali, dok je Tadić bio u manastiru Tvrdoš, državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je da je Šarićev klan pripremao ubistvo Tadića i još nekolicine visokih državnih funkcionera!

 

Homen je, da podsetimo, rekao i da je Šarić planirao ubistvo tužioca Miljka Radisavljevića, ministarke Snežanu Malović, policajaca i njega samog.

Očevici kažu da su bahati Crnogorci otpevali nekoliko pesama Tome Zdravkovića, a onda je jedan od njih rekao: "Sinoć mi se javio Rođa Raičević! Biće po onoj 'Čekaj me gore, u raju!'"


Drugi je na to dodao: "Svi će se oni uskoro sresti gore u raju, kod Kuma i Đinđića. Ajde još jednu za pokojnog Tadića!"


Potom su svi još jednom popili "za Tadićevu dušu".


Bez obzira na to da je možda reč o praznom kafanskom hvalisanju, policija RS nije želela da rizikuje. Zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Dragi Milošević potvrdio je da je šestorka iz Crne Gore u jako negativnom kontekstu spominjala Borisa Tadića.


- Iz njihovog razgovora moglo se naslutiti da planiraju neke aktivnosti protiv bezbednosti predsednika Srbije - izjavio je Milošević i dodao da su se bahati posetioci po izlasku iz konobe "Mosko" vratili u Crnu Goru, o čemu je MUP RS obavestio tamošnju policiju.


- Svi oni žive u Kotoru, trojicu smo već identifikovali, a uskoro ćemo i ostale. Policija RS ovaj slučaj shvata veoma ozbiljno i nadamo se da će naše crnogorske kolege celu stvar dovesti do kraja - zaključio je Milošević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online