Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 20.10.2014.
13:02 >> 14:47h
Srna A

Ljajić: Ako nam dozvole, poslaćemo u Hag srpske lekare

Predsednik Saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da će u ponedeljak uputiti pismo Sekretarijatu Haškog tribunala sa zahtevom za informacije o zdravstvenom stanju predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i ponuditi pomoć srpskih lekara.

Srbija će Hagu uputiti zahtev za dozvolu da srpski lekari pregledaju Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića: Rasim Ljajić
 

"Imamo obavezu da vodimo računa o zdravstvenom stanju svih optuženika i Srbija će uraditi sve što može, a u skladu sa zakonima i pravilima Tribunala, da pruži adekvatnu zdravstvenu zaštitu i negu zatvorenicima iz Srbije", rekao je Ljajić novinarima u Novom Pazaru.

On je dodao i da je konzulu Srbije u Hagu naloženo da obiđe Šešelja i Hadžića, ali i sve ostale zatvorenike koji imaju zdravstvene probleme.


Prema informacijama iz SRS, Šešelju, koji se već 12 godina nalazi u pritvoru u Ševeningenu, otkrivene su metastaze na jetri.

Ljajić je rekao da će tražiti saglasnost haškog Sekretarijata da srpski lekari dođu u Hag i pregledaju i Šešelja i Gorana Hadžića, koji je prošle sedmice imao srčani udar, ali i druge haške optuženike iz Srbije, ukoliko je to potrebno.

"Šešelju otkrivene metastaze na jetri"

"Naravno, pre toga potrebno je da dobijemo i saglasnost tih haških optuženika. Svako od optuženika koji želi da ga naši lekari pregledaju, mora da na to da saglasnost", dodao je Ljajić.

On je napomenuo da je uvek kada se ukazala potreba Srbija tražila saglasnost za odlazak svojih ljekara u Hag i to će činiti i u buduće.

Govoreći o roku za davanje saglasnosti, Ljajić je naveo da to traje realtivno kratko, u zavisnosti od zdravstvenog stanja i hitnosti, a do sada nisu bili veći problemi za dobijanje saglasnosti od Sekretarijata.

"Hag ubija Šešelja“

"Ali, prethodno moramo da dobijemo saglasnost i od samih optuženika, jer bez toga ovo ne znači ništa", rekao je Ljajić.

On je ponovio da ne može da govori zdravstvenom stanju Šešelja i Hadžića, navodeći da to ne sme da radi bez saglasnosti samih optuženika.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.10.2014. 22:23
"...Predsednik Saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je da će u ponedeljak uputiti pismo sa zahtevom za informacije o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja i ponuditi pomoć srpskih lekara...." Е МОЈ ЉАЈИЋУ ШЕШЕЉ ЈЕ ОПЕРИСАН У ДЕЦЕМБРУ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ! КАД ЈЕ ТО БИЛО? ГОДИНУ ПРИЈЕ ТОГА СЕ ЖАЛИО НА ПРОБЛЕМЕ СА ДЕБЕЛИМ ЦРИЈЕВОМ, ЖАЛИО СЕ НА ТРЕТМАН И ПОСТУПАЊЕ НАКОН ОПЕРАЦИЈЕ...ДА ЛИ СТЕ И ТАДА ПИСАЛИ ПИСМО ХАШКОМ СУДУ И УЛОЖИЛИ ПРОТЕСТ ЗБОГ НЕЧОВЈЕЧНОГ И НЕХУМАНОГ ПОСТУПАЊА ПРЕМА ТОМ ЧОВЈЕКУ? ОН ЈЕ ЉАЈИЋУ ГРАЂАНИН СРБИЈЕ!
Ponedeljak 20.10.2014. 21:26
Ljajić: Ako nam dozvole, poslaćemo u Hag srpske lekare...? Ljigavče ljigavi, zadužen za ljigavost, kako se ne upitate ZAŠTO srbski gradjanin leži tolike godine u Hagu !???
Ponedeljak 20.10.2014. 13:14
Ako nam dozvole. Skote jedan. KO SI TI??? U cije ime govoris izdajnice. Gde je drzava da brani ljudska prava tog coveka koji nema optuznicu i terete ga za verbalni delikt i Lezi 12 godina bez presude. Vasko jedna ti bi da mu posaljes lekare , da mu daju hemioterapiju? DJUBRAD JEDNA SVI ODREDA. USRANI ALBANSKI ALPINISTA MAZE GOVNIMA OVAJ NAROD ZATO STO SE NESPOSOBNE DILEJCINE I STRANI PLACENICI. SUDICE VAMA NAROD.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online