Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 13.09.2014.
06:16
D. N. Petrović - Vesti A

Muftiji niko ne staje na put

U obraćanju povodom stote godišnjice od rođenja pokojnog patrijarha Pavla, patrijarh srpski Irinej pozvao je sa duhovne akademije u Beogradu aktuelnu vlast i državu Srbiju "da ne ćute o događajima u Novom Pazaru".

Izmaklo kontroli: Ministar Nebojša Stefanović i šef policije Milorad Veljović
 

On nije precizirao šta vlast prećutkuje, ali je Novi Pazar pomenuo dok je govorio o periodu koji je patrijarh Pavle proveo na Kosovu i Metohiji, o stradanju tamošnjih Srba i oklevanju države da spreči teror Albanaca i iseljavanje srpskog naroda.


- Mi na situaciju u Raškoj oblasti upozoravamo godinama, događaji na Hadžetu su samo kulminacija jedne otvorene i vrlo drske nacionalističke politike koju, na štetu Srba i velikog broja časnih muslimana, sprovode muftija Muamer Zukorlić, Sulejman Ugljanin i drugi, a da im niko ne staje na put - kaže dr Dobrosav Nikodinović, predsednik Udruženja Ras.


On smatra da je "na delu je atmosfera straha u kojoj se stalno potencira da Bošnjaci imaju sva prava i mogu sve, a da Srbi moraju da ćute i da se sele".

Muftija jači od Tome i Vučića


- Da li Beograd ima neki dil sa Zukorlićem, pa uporno ćuti o njegovom trovanju muslimanske omladine i širenju mržnje i antisrpske histerije, da li je postojbina Srbije žrtvovana zbog šačice glasova ili možda po nalogu mentora iz inostranstva? - pita Nikodinović.


Nekoliko dana pre nego što je Zukorlić na ulice Novog Pazara izveo svoje uniformisane "aktiviste" ovaj grad je, zajedno sa direktorom policije Miloradom Veljovićem, posetio ministar Nebojša Stefanović koji je konstatovao da je političko-bezbednosna situacija u ovom kraju "složena, ali stabilna" i da su vehabije koje odlaze u Siriju i Irak jedina pretnja, ali i da su i oni "pod kontrolom". Da li je ministar neobavešten, da li mu serviraju pogrešne informacije ili je u pitanju nešto drugo niko u ovom kraju tačno ne zna.
 

Četnici

Mediji pod kontrolom Zukorlića svakodnevno plaše Bošnjake u Sandžaku nekakvim četnicima koji navodne treba da stignu iz Ukrajine. Reč je o klasičnom spinovanju smišljenom s ciljem da se u drugi plan baci sve što on i njegovi istomišljenici rade u ovom kraju.
- Svakome ko ovamo dolazi a lošim namerama, ma koliko se busao u prasa da je veliki Srbin ili Bošnjak, treba zabraniti da dođe. Srbe i Bošnjake treba osloboditi ekstremista i nacionalista i omogućiti im da sarađuju, da se poštuju i mirno žive - kaže Nikodinović.

POVEZANE VESTI

Subota 13.09.2014. 07:04
Ljajić je, gostujući u Jutarnjem programu TV „Pink“, rekao da je „Pohod na Hadžet“, koji su organizovali Islamska zajednica u Srbiji na čijem je čelu Muamer Zukorlić i Bošnjačka kulturna zajednica koju vodi Melvudin Dudić, jasno povezivanje sa onima, koji su sarađivali sa okupatorima 1941. godine.On je kao šokantnu stvar istakao da je u dnevnom izveštaju policije o dešavanjima u gradu tog dana, na poslednjem mestu samo navedeno da je u Novom Pazaru održan „skup u pokretu“, da su građani šetali ulicama, da je bilo 600 prisutnih, da je protekao bez incidenata, a da pri tom nije ni spomenuto da su „šetala deca u uniformama“.
Subota 13.09.2014. 07:05
U izveštaju, koji je potpisao pomoćnik direktora policije i načelnik PU Novi Pazar, takođe, nije navedeno ni da su na uniformama imali zašivene grbove BNV, niti da su nosili zastave ISZuS i BNV.Ljajić je ukazao i na najavu četnika iz Ukrajine da će doći, da će prošetati Novim Pazarom i upitao „šta ako uniforme obuku i ovi iz Preševske doline“ i dodao da nijedna zemlja to ne bi dozvolila osim Srbije.Izveštaj razdora: Ko ovo pročita, može da zaključi da je reč o najobičnijoj šetnji, ne o maršu u uniformama (+) Ljajić je najavio i da će razgovarati i sa Stefanovićem, jer „mnogi ambasadori dolaze i danas i sutra, ljude apsolutno zanima šta se ovde dešava“.
Subota 13.09.2014. 07:54
A ko da sredi, ovaj plagijat i ovaj drugi penzioner. Cekaju oni da im se vrati tata vucko super men. Odletece brzom prugom da pazara i gotovo. Jadni li smo mi ko je sve ministar u Srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online