Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 16.07.2014.
12:59
Beta A

Sindikati otkazali protest, sastaju se sa ministrom Vujovićem

Sindikati preduzeća u restrukturiranju otkazali su u sredu protestnu povorku kroz centar Beograda pošto je ministar privrede Dušan Vujović prihvatio da s njima razgovara o rešavanju problema tih preduzeća.

Otkazana protestna povorka zbog sastanka sa ministrom privrede
 

Predsednik Samostalnog sindikata hemije i nemetala Srbije Ljubiša Nestorović rekao je agenciji Beta da će sastanak s ministrom biti u 16.00 sati, o rešavanju statusnog problema preduzeća u restrukturiranju sa ukupno 80.000 zaposlenih.

"Tražimo obezbeđivanje sredstava za pokretanje proizvodnje u preduzećima u restrukturanju, jer je vlasnik tih preduzeća država, tražimo i isplatu minimalnih plata i overa zdravstvenih knjižica, koja je bila dogovorena pre nekoliko meseci", rekao je on.

Sindikati blokirali centar grada, predali zahteve vlastima

On je rekao da sidnikati imaju i zamerke na rešenja predložena u novom zakonu o privatizaciji jer nema razvrstavanja i prioriteta za 154 preduzeća u restrukturiranju.

Nestorović je rekao i da radnici nude pomoć državi u nalaženju rešenja za preduzeća u restrukturiranju jer ih nabolje poznaju.

"Imamo predlog rešenja, ali naravno ne za sva preduzeća. Svesni smo da Zakon o privatizaciji mora da uradi svoje deo posla, ali i Zakon o stečaju mora da se primeni na deo od 154 preduzeća. Mi znamo tačno ko, gde, kada i kako statusno treba da reši svoj problem", rekao je Nestorović.

Sindikat pravosuđa: Vlada napala sindikalce

Sindikat pravosuđa Srbije saopštio je da Vlada Srbije izmene Zakona o radu brani napadima na plate sindikalnih lidera i zloupotrebljava medije da bi izazvala odbojnost građana prema sindikatima i zavadila sindikalno članstvo.
"Mediji su postali oružje za kontrolu i oblikovanje mišljenja, koje je najčešće u rukama vlasti. Plata predsednika sindikata je pitanje za članstvo jer članstvo bira, smenjuje i plaća predsednika sindikata izdvajanjem od svoje plate", piše u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.07.2014. 14:29
Ovo je sve vec vidjeno i u gradu Cikagu, mafija i sindikati se sastaju, i vodje tkzv. sindikata postaju, ili su oduvek bili, mafijasi.
Sreda 16.07.2014. 16:37
Eee,sindikalne vodje guzice dogovorice se sa Vucicem veoma brzo,uz dobru novcanu stimulaciju.
Sreda 16.07.2014. 17:10
Погледајте спорну емисију „Револуција“ na YOU TUBE Бориса Малагурског.o JURI i prava radnika u Srbiji,i ono sto ceka radnike u Srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online