Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 03.07.2014.
21:31
Beta A

“Francuska se vraća na velika vrata“

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom posete Francuskoj da je ta zemlja spremna da se vrati "na velika vrata" na Zapadni Balkan, i da će Srbija pomoći da do toga dođe.

Francusko-srpsko prijateljstvo: Manuel Vals i Aleksandar Vučić
 

On je ocenio da je njegova jednodnevna poseta Parizu bila "veoma korisna i uspešna" za Srbiju, i zahvalio domaćinu, premijeru Manuelu Valsu zbog "izuzetnog i toplog dočeka".

"Zamolili smo za veće prisustvo Francuske na teritoriji Srbije i Zapadnog Balkana. Čini mi se da je premijer Francuske rešen da Francusku vrati na velika vrata na Zapadni Balkan i u Srbiju, i mi ćemo mu u tome pomoći", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Predsednik Vlade Srbije je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je premijer Vals na današnjem sastanku prihvatio njegov poziv da ove jeseni dođe u Beograd s "velikim brojem francuskih privrednika".

Srbija rešavala konkretne stvari

Po njegovim rečima, delegacija Srbije danas je sa Valsom "rešavala konkretne stvari" transporta, infrastrukture, poljoprivrede i investicija najmoćnijih francuskih kompanija.

Vučić je ocenio da će strani investitori sačekati donošenje ekonomskih zakona pre no što dođu da ulažu, i dodao da svi oni znaju da je politika u Srbiji "na nivou skandala", i da 12 godina "nikome nije palo napamet" da menja zakon o radu.

"U Srbiji, kada se mučite da nađete investitora, kažu vam da nešto prodajete za dinar. Ne samo da ćemo dati za dinar, nego ćemo i da platimo ne znam koliko miliona, samo da neko poželi da nam to uzme, jer se borimo za radnike", rekao je premijer.

Moraju se sprovesti hitne reforme

Kako je kazao, u Srbiji će se do 2018. godine živeti bolje ako se reforme uspešno sprovedu, a u suprotnom će nastaviti "propadanje", što po njegovoj oceni "odlično znaju" i nemačka kancelarka Angela Merkel i premijer Francuske Vals.

"Imamo ogroman fiskalni deficit za koji su krivi oni koji su povećavali plate i penzije bez i jednog ekonomskog razloga, doveli do toga da nam javni dug od 2008. do 2012. skoči sa 34 na 62 odsto BDP", rekao je Vučić.

Vučić pozvao Francuze da ulažu u Srbiju

Premijer je podsetio da će 16. jula u Briselu biti donatorska konferencija za sakupljanje pomoći Srbiji i Bosni i Hercegovini za saniranje štete od majskih poplava, dok će 8. jula biti "priprema" koje će predstavljati "uvod" u konferenciju.

Vučić se izvinio zbog toga što, kako je rekao, nije bilo vremena da se sastane sa Srbima u Francuskoj.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.07.2014. 22:05
Nijednoj stranoj drzavi nije u interesu da se Srbija ili bilo koja mala i duzna zemlja razvije.investira se samo da bi se robovski eksploatisala radna snaga, placajuci joj bednu crkavicu,kupe drzavne profitabilne firme i prirodni resursi. ovaj degenerik sa naocarima, je ziva katastrofa za majku Srbiju, ko ga dovede iz onog krsa, da nama rasparcava i daje krvlju ocuvanu otadzbinu.
Četvrtak 03.07.2014. 21:48
Сви Преседници и Премијери Србије који су дошли на власт после 2000 године сваке недеље су ишли у шетњу у некој држави и обећавали су све и свашта.Сада Вучић иде из државу у државу а Србија је још више дужнија из дан у дан и незапошљеност још већа.Вучић и хапси а још нико није осуђен.Вучић је ослободио Џајића и Цецу а шта је било са Мишковића ??? Једва чекам следеће изборе.....
Četvrtak 03.07.2014. 21:51
Pokaži koju si napravijo investiciju za dve godine za arape vidimo da je prevara veka od Etihada pa na dalje. 2018g znamo da neće biti bolje ako ne odeš ne piše nam se dobro.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online