Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 27.06.2014.
17:55
juznasrbija.info A

Crni skakavci napadaju ljude u Kuršumliju

U Kuršumliju i okolini nepoznati insekti već nekoliko dana terorišu ljude koji borave u prirodi, nanoseći im ozbiljne povrede koje često zahtevaju lečenje.

Stručnjaci tvrde da nema razloga za uzbunu... iako ne znaju ni odakle su, ni čime se hrane
 

Dok lekari tvrde da se prvi put sreću sa ovakvom kliničkom slikom ujeda insekata i da sumnjaju da je došlo do određenih mutacija ovih životinjskih vrsta, entomolozi ističu da razloga za uzbunu nema.

Pročitajte još:

* Najezda skakavaca u Kuršumliji

* Za nekoliko dana rezultati o skakavcima

* U Kuršumliji invazija nepoznatih skakavaca

* I dalje traje opsada nepoznatih skakavaca

Darinka Koprivica (74) iz Kuršumlijskog sela Belo Polje rekla je da je pretrpela ujede skakavaca i da strahuje zbog njihove najezde.

''Ja ih metlom brišem, a oni skaču po rukama i nogama i ujedaju me, napo me čitav roj. Kada su počele da me ujedaju, utrnulo mi je celo čelo. Tri dana sam mazala nekom mašću protiv alergije da bi mi splasnuo otok. To mi se nikada ranije nije desilo iako živim na selu i svakakve bube sam videla'', rekla je Koprivica.

Lekari specijalisti kažu da se nikada ranije nisu sreli sa ovakvom kliničkom slikom ujeda insekata, ali da odmah preduzimaju sve kako bi adekvatno i na vreme zbrinuli i ukazali pomoć pacijentima.

Stručne ekipe za poljoprivredu i ekologiju opštine Kuršumlija i dalje prate kretanje roja insekata u Kuršumliju koji se povećava. Očekuje se i dolazak predstavnika Zavoda za zaštitu prirode iz Beograda, koji bi trebalo detaljnije da utvrde o kakvim se insektima radi.

POVEZANE VESTI

Petak 27.06.2014. 18:55
10. Тада Господ ваши попустио, По воћу се ваши ухватише, Обрстише шљиве и јабуке, Сасусише питоме воћњаке, По питомој земљи Србиновој, Закукаше Срби у невољи, Ал' се Живог Бога не сјетише, Нити Бога ни својијех гријеха, А све Саво на кољена клечи, Блиједо му лице од ужаса. 11. Тада Господ помор попустио, Да помори и старо и младо. Ударише љуте бољезање, Тијесна гробља, а мало гробара, Гробарима отежаше руке. Закукаше Срби у невољи, Ал' се Живог Бога не сјетише, Нити Бога ни својијех гријеха. А све Саво на кољена клечи, Блиједо му лице од ужаса. (Небеска литургија) Ко не верује, повероваће, али доцкан http://www.pravoslavljedanas.info/NebeskaLiturgija.htm
Petak 27.06.2014. 21:38
++++++ Nebeska Liturgija u izvodjenju Oca Voja Bilbije: http://youtu.be/zld1j47Akps vredi 25min slusanja
Subota 28.06.2014. 08:15
Do sada su nam samo godine jeli skakavci, sada će i ljude...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online