Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 09.05.2014.
08:18
Z. Marjanović - Vesti A

Skandal u čačanskoj bolnici: "Šetali" je dok nije umrla

U Čačku još uvek nije poznat nalaz komisije koja utvrđuje uzrok smrti Mile Marinković (36) iz Ljubića, koja je nedavno preminula na operacionom stolu u toku rutinske operacije preloma noge, a na pomolu je nova afera koja ozbiljno upozorava da sa zdravstvom u Čačku nešto nije u redu.

Radovinkin sin Zoran

Ovog puta, reč je o Radovinki Bogdanović (65) iz dragačevskog sela Rogača koja je preminula u bolnici u Čačku nakon što su je kola hitne pomoći dva puta dovozila iz Guče u Čačak jer su lekari smatrali da nije za hospitalizaciju.


- U ranim jutarnjim satima majka mi se požalila da ubrzano i teško diše, pa sam je odmah odveo u Dom zdravlja u Guči kod njenog izabranog lekara koji je tek na moje insistiranje majku uputio u čačansku bolnicu. U toku transporta sanitetom majčino zdravstveno stanje se pogoršalo jer se žalila da ništa ne vidi i da slabo čuje, ali ni to nisu bili dovoljni simptomi za doktorku koja nas je primila na internom odeljenju bolnice u Čačku. Uputila nas je na Grudno odeljenje, gde su je posle dugog čekanja lekari pregledali i zaključili da se vratimo u Guču i da se javimo njenom izabranom lekaru - priča Zoran Bogdanović.


Po povratku u Guču, izabrana lekarka je Radovinki odredila terapiju i nakon primljene infuzije je insistirala da bude otpušena, ali se tome usprotivio njen sin Zoran koji je, za razliku od lekara, shvatio ozbiljnost zdravstvenog stanja njegove majke.


- Kategorično sam odbio da je odvedem kući, a nakon kraće svađe izabrana lekarka je majku ponovo uputila u Čačak, ovog puta na Odeljenje neurologije gde smo na skener glave čekali satima nakon čega je smeštena na intenzivnu negu i tada je još uvek bila svesna. Preminula je iste večeri u 23.15 usled srčanog zastoja, kako je napisano u smrtovnici - kaže Zoran za "Vesti".

Portparol na odmoru

Povodom smrti Radovinke Bogdanović i optužbi njenog sina Zorana zbog neprofesionalnog odnosa prema njegovoj bolesnoj majci, u bolnici u Čačku se još uvek niko nije oglasio uz obrazloženje da je portparol bolnice dr Miroslav Sretenović na odmoru, a jedino je on zadužen za davanje izjava.

Petak 09.05.2014. 09:27
Gde je sad ona predsednica lekarske komore koja je prošli put kada je onaj nesrećnik ubio hirurga govorila na sva usta kako su lekari ugroženei i teba ih proglasiti službenim licima i dati im naoružanje da se brane od bolesnih pacijenate koji umiru zbog lekarske nebrige sada ćuti verovatno i ona čeka potparola da se vrati sa odmora da joj kaže šta se desilo ej zemljo Srbijo ovako nešto imam samo u Bangladeš
Petak 09.05.2014. 12:03
Verujem da u Srbiji nema pacijenata koji nisu ogorčeno na lekare... A ništa ne vredi... Još da dobiju i status službenog lica, najbolje i službeni pištolj...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online