Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 21.04.2014.
07:35
Fonet A

"Put Srbije u EU nije usporen"

Nova vlada Srbije trebalo bi da nastavi rad u procesu evrointegracija kao i do sada, jer bez obzira na to što je kriza u Ukrajini trenutno prioritet Evropske unije, proces proširenja na Balkan nije manje važan, rekao je za Novosti šef delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Albanijom, BiH, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom Eduard Kukan.

Vlada Srbije treba da nastavi tano gde je stala: Eduard Kukan 

On je istakao da se u Briselu nadaju da će vlada biti formirana do 27 aprila i da će tada svi neophodni kanali komunikacije biti funkcionalni.

Nova vlada, kazao je Kukan, treba da nastavi da radi ono što je je do sada činila u procesu evropskih integracija, ali srpski političari ne bi trebalo građanima da najavljuju da će zemlja prolaziti kroz proces evropskih integracija brže nego ostale države i da će za četiri ili pet godina biti u EU.

To, jednostavno, nije moguće, jer je za ovaj proces potrebno vreme. Nije neophodno isticati nešto što se neće dogoditi, naglasio je Kukan.

Prema njegovim rečima, najvažnije je biti spreman za ulazak u EU, jer niko u Evropi ne želi da se ponovi situacija sa Bugarskom i Rumunijom, čiji je ulazak bio politička odluka, pa sada EU ima dosta problema zbog toga.

Kukan je ponovio stav Brisela da Kosovo i Krim nije moguće porediti, jer se na Krimu dogodila klasična vojna aneksija dela teritorije jedne strane zemlje, a "Kosovo je bilo nešto sasvim drugo".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.04.2014. 07:57
БОЉИ И ИСТИНИТИ НАСЛОВ Нова влада (тј. опет она иста) би требала да настави рад ка велеиздаји, задуживањем и стварањем робова!
Ponedeljak 21.04.2014. 08:00
Na Krimu se dogodila klasična vojna aneksija dela teritorije jedne strane zemlje, a "Kosovo je bilo nešto sasvim drugo". Naravno na Kosovu se nista nije desilo, dosli siptarski slavuji i uz Nato orkestar oterali srbe sa Kosova. Kroz pesmu i igru srbi su se oprostili od svojih komsija siptara i ostavili im u amanet drzavu kosovo.
Ponedeljak 21.04.2014. 08:28
U sredu 23. aprila 2014, u 19 časova, u prostorijama sale Vaznesenjske crkve u ulici Kneza Miloša u Beogradu, održava se tribina na temu knjige autora Ratka Škrbića, „Srebrenička podvala.“ Tribina je bila zakazana 10. aprila u Domu vojske Srbije, ali na intervenciju Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić i po naređenju ministra odbrane je zabranjena.Na tribini u Vaznesenjskoj crkvi, koja se održava sa blagoslovom paroha, autor studije „Srebrenička podvala,“ puk. Ratko Škrbić, prikazaće zaključke u vezi sa događajima u Srebrenici u julu 1995. do kojih je došao isključivo proučavajući materijal Tužilaštva Haškog tribunala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online