Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 19.03.2014.
14:41
Beta A

''Izjava Muslijua u službi SAD i EU''

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović ocenio je u sredu da su izuzetno opasne izjave predsednika Pokreta za demokratski progres (PDP) Jonuza Musliju koji je uporedio jug Srbije i Krim.

Separatističke težnje Albanaca u Preševskoj dolini: Jonuz Musliju
 

Ivanović je u izjavi za javnost ocenio da je takva izjava naručena sa "prepoznatljivih adresa na Zapadu" i da je u interesu SAD i EU da prikažu osamostaljenje pojedinih teritorija kao domino efekat referenduma na Krimu i njegovog pripajanja Rusiji.

Pročitajte još:

* Šrederu kasno proradila savest

* Šreder: EU kriva za podelu Ukrajine

* Krim se vraća kući: Putin i Krimljani potpisali sporazum o pripajanju Rusiji

* Albancima Preševska dolina kao Krim! Vulin: Musliju preti Srbiji!

''Separatističke težnje Muslijua su nesumnjive, ali nema ni sumnje da je njegova izjava u direktnoj službi SAD i EU i njihovog neodrživog nastojanja da užurbane pripreme za osamostaljenje pojedinih regiona u nekim evropskim državama prikažu kao posledicu, odnosno 'domino efekat' proglašenja nezavisnosti Krima i njegovog pripajanja Rusiji. Još manje su održive izjave zvaničnika SAD, EU i NATO-a da je u slučaju Krima 'napravljen opasan presedan', jer i bivši nemački kancelari Helmut Kol i Gerhard Šreder, kao i najugledniji mediji na Zapadu argumentovano tvrde da je presedan napravljen na – Kosovu i Metohiji! Presedan je za cilj i posledicu imao hiljade ubijenih kosmetskih pravoslavaca, zverski progon 260 hiljada Srba, etničko čišćenje i jednostrano proglašenje 'nezavisnosti' Kosova, odnosno otimanje najsrpskijeg dela Srbije, koju je, u to ime, NATO 78 dana zasipao bombama, nemilice ubijao njene građane i uništavao sve što je Srbija decenijama mukotrpno gradila'', navodi se u saopštenju SNV-a.

Međutim, on je dodao da Zapad i Albanci prećutkuju da je takozvana država Kosovo nastala na genocidu nad Srbima, kao i da "međunarodno pravo i dokumenti UN ne priznaju takve genocidne tvorevine".

Ivanović je ocenio da albanski separatisti teritorije koje u Srbiji smatraju svojima "crtaju čak i pesmom - "pojim kravu na Nišavu, bivoljicu na Topljicu".

Musliu, koji je i predsednik Skupštine opštine Bujanovac, rekao je u utorak da je radi trajnog smirivanja političkih tenzija u Bujanovcu i Preševu potrebno povući paralelu između dešavanja na Krimu i opština Bujanovac i Preševo gde su Albanci većina stanovnika.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.03.2014. 14:54
Samo neka se li...zu sa EU i US i neka kupuju vreme.Kad se Ukrajina pridruzi EAU, dolazi Srbija i Balkan na red.
Sreda 19.03.2014. 16:47
Kao treće: Srbija neće moći da pomogne Republici Srpskoj ako zatreba jer neće imati resursa.Vojska Kosova će u kratkom vremenu po dobijanju oružja premašiti Vojsku Srbije po borbenim sposobnostima i broju operativnih vojnika. Obuka te i takve vojske će kratko trajati jer i starešine i deo vojnika odlično poznaju borbena sredstva. Srbija, posle ovoga više neće imati snage da i kada skloni izdajnike sa vlasti u kratkom periodu ojača sistem odbrane, jer neće imati sredstava da kupi oružje a ona koja je imala su prodata.Ovo su velike igre, za velike igrače. Svakako nisu za pacere poput Vučića, koji prodaje zemlju i narod.
Sreda 19.03.2014. 16:46
Nedavno smo mogli da pročitamo da je formirana Vojska Kosova. I začuđujuće slabo reagovanje iz Beograda. Sada je jasno i zašto: vojsku formiraju SAD i daju manji deo opreme. Za vojsku koju su Amerikanci projektovali, Šiptari nemaju para. U stvari oni nemaju para ni za kakvu vojsku. E tu se opet uključuje CIA. Preko Saudijske Arabije i Katara, svojih pouzdanih saveznika, završava se posao. Ovaj put Katar preko firme u vlasništvu kraljevske porodice “Bin Jaber Grup”, otkupljuje sve “viškove” naoružanja u Srbiji i preko Crne Gore smešta ga u sladišta u Albaniji. Firma “Bin Jaber Grup” ne prodaje dalje ovo oružje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online