Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 07.03.2014.
16:23
Beta A

"Tanki dokazi Hrvatske"

Glavni zastupnik Srbije Saša Obradović ocenio je danas da su "tanki" i "slabi" dokazi koje je Hrvatska izložila pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu za optužbu protiv Srbije za genocid tokom rata 1991.

Srspka strana sprema iznenađenja u Hagu: Saša Obradović (levo)
 

"Mi smo protekle nedelje čuli prilično ozbiljne i teške navode o zločinima koji su izvršeni 1991. godine na teritoriji Republike Hrvatske, ali ono što javnost nije imala prilike da vidi, to su dokazi na kojima se ti navodi zasnivaju i koji su, po mom mišljenju,
prilično tanki", rekao je Obradović izveštačima u haškoj Palati mira, nakon što je Hrvatska završila izlaganje o svojoj tužbi.

Hrvatska okončala argumente

Zastupnici Hrvatske okončali su jutros, pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, iznošenje argumenata u prilog optužbi za genocid protiv Srbije, tvrdeći da su vlasti u Beogradu, JNA i paravojne snage pod njihovom kontrolom, 1991-95, pokušale da
unište Hrvate na teritorijama Hrvatske predviđenim da uđu u "Veliku Srbiju".

Srbija će na tužbu Hrvatske početi da odgovara u ponedeljak, 10. marta, a tokom iduće sedmice će najvišem sudu UN izložiti i argumente o kontratužbi da su hrvatske vlasti počinile genocid nad Srbima iz Kninske krajine tokom operacije Oluja, u avgustu 1995.

Obradović je najavio da će "javnost biti prilično iznenađena" kada u ponedeljak srpska strana bude progovorila o tim dokazima o kojima se "protekle nedelje ništa nije moglo čuti".

"Naš tim neće poricati sledeće nedelje da su izvršeni teški zločini. Ono što ćemo poricati, to je kontekst događaja u kojem su izvršeni, to su dokazi za koje smatramo da su slabi - govorim, naravno, ne o dokazima koji su utvrđeni od Haškog tribunala, već o
drugim dokazima koje Hrvatska nudi. Naravno, poricaćemo da su zločini koji su izvršeni - izvršeni s genocidnom namerom", rekao je Obradović.

Ocenjujući da je to "fer pristup", zastupnik Srbije je izrazio nadu da će i hrvatska delegacija imati isti pristup kada bude odgovarala na srpsku kontratužbu, "a ne da tvrdi da su u operaciji Oluja Srbe ubijali Srbi, kao što je bilo u prethodnoj, pisanoj fazi postupka".

POVEZANE VESTI

Petak 07.03.2014. 18:29
Ovde hitno moram da citiram izvesnog Aleksandra sa NSPM, cije je upozorenje osnovano: Ne mogu da verujem koga vidim da sedi za stolom sa oznakom SRBIJA, jedan William Schabas. Da li ste vi normalni, koga placate? Pa taj folirant je napravio karijeru izmisljajuci gluposti o dogadjajima u Ruandi, a dugo je zagovarao tezu da "etnicko ciscenje" = "genocid" i tada je tvrdio da su Srbi u Bosni pocinili etnicko ciscenje prema Hrvatima i Muslimanima (znaci, genocid). A onda (negde 2004) je odlucio (posto se pravac iz koga vetar duva promenio) da ipak etnicko ciscenje pripada zlocinima protiv covecnosti, a ne da je vrsta genocida. ...
Petak 07.03.2014. 18:36
Хрватски сведоци по тужби против Србије за геноцид појавили се у црним кошуљама : http://nasapatka.rs/index.php/srpska-posla/politicarkanje/469-hrvatski-svedoci-po-tuzbi-protiv-srbije-za-genocid-pojavili-se-u-crnim-kosuljama Vječno ustaška Hrvatska! Vatiko-Hrvatska uvijek aktivna!
Petak 07.03.2014. 22:03
Придружите нам се у недељу 09.03 на протесту против медијског мрака у Београду, трг Николе Пашића, да отворимо медије за све, да сви прогледају! http://www.dverisrpske.com/sr/dveri-na-delu/5018-svi-na-protest-9-marta-pro bijanje-medijske-blokade.html
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online