Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 01.01.2014.
09:33 >> 18:50h
Beta A

Ura, ove godine devojčice bile brže

U Ginekološko akušerskoj klinici Narodni front u Beogradu prva beba u 2014. godini rođena je minut posle ponoći, a premijer Srbije Ivica Dačić posetio je prvorođenu bebu i uručio joj zlatnik kao simboličan poklon.

Gordana Zečević i njena ćerkica imali su značajnog gosta u novogodišnjoj noći. Nije bio Deda Mraz, al' je bio Ivica Dačić
 

Prvu bebu u 2014. godini, devojčicu, u minut posle ponoći je rodila carskim rezom Gordana Zečević (35).


Premijer je prvu bebu u novoj godini posetio dva sata nakon ponoći i tom prilikom ukazao na značaj rađanja i obećao da će vlada u novoj godini učiniti sve kako bi obezbedila što bolje uslove za to.


Prema rečima dežurnog lekara, devojčica je teška 2,950 kilograma.

Miloš Vučević sa prvom novosadskom bebom ove godine
 

I prva beba rođena u Novom Sadu je devojčica. Ćerka Maje Batez (1977) došla je na svet 36 minuta posle ponoći, majka se porodila carskim rezom, a beba je teška 3.880 grama i dugačka 49 centimetara. Njoj je ovo treće dete.

Majku i bebu je u novosadskom porodilištu Betanija posetio grаdonаčelnik Novog Sаdа Miloš Vučević, preneo čestitke i saopštio da od grada dobijaju 100.000 dinаrа. Novi Sad je darežljiv i prema drugim porodicama koje su prvog dana ove godine dobile prinove, pa svaka beba dabas rođena dobija po 50.000 .


"Nemа lepšeg početkа nove godine od dolаskа u novosаdsko porodilište i obilаskа prvorođene bebe, kаko bismo zаjedno sа rukovodstvom Betаnije uputili čestitke mаjci prvorođene bebe u novoj godini. Već trаdicionаlnа аkcijа pružаnjа jednokrаtne pomoći tek rođenim bebаmа i njihovim mаjkаmа će biti nаstаvljenа i u nаrednim godinаmа. Čestitаm nа prinovi porodici Bаtez, kojа je dаnаs dobilа treće dete, drugu ćerkicu, i želim im svimа mnogo zdrаvljа i sreće", rekаo je grаdonаčelnik Vučević.


Smederevo je takođe prvo dobilo devojčicu. Dvadeset minuta posle ponoći porodila se Sandra Vučković iz Seona, koja je rodila devojčicu Nikolinu, a u 3.30 Danijela Ranković, koja je na svet donela sina.

U Zrenjaninu je prvi na svet stigao dečak, a za njim i jedna devojčica. Prva se porodila Julkica Đin, koja je dobila dečaka, a za njom i Sanja Lazarević iz Ečke. Bebe još nisu dobile imena, a majke se dobro osećaju.

Srećnim majkama čestitao je i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, koji je, tradicionalno, posetio porodilište i uručio prigodne poklon-pakete sa opremom i kozmetikom za bebe.

Prvi put ove godine, petnaest rođenih beba dobiće na poklon i auto-sedišta, dar Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina.

"Najlepše mesto i način da se počne Nova godina jeste upravo poseta porodilištu, novorođenim bebama i njihovim majkama, rođenim danas i u poslednjim danima 2013. godine", rekao je Bošnjak.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.01.2014. 10:30
samo neka se radjaju u sto vecem broju,Srbcici !!
Sreda 01.01.2014. 10:46
Došao debil da izbaksuzira.... Jel nisu smeli ili nisu hteli da mu kažu da mora propisno da se obuče kad ulazi kod porodilja u sobu? Umesto da ga nateraju da se dezinfikuje i zaštiti oni ga pustili u odelu u sobu ? Pu debila.... Bože sačuvaj !!!!
Sreda 01.01.2014. 11:55
Žalosno što jedan od najlepših činova u životu kao što je rođenje deteta pretvaraju u prljavu predizbornu kampanju, možemo samo zamisliti sve bede i idiotluke koje će nam servirati. SVIM MAJKAMA BILO KAD DA RODE ŽELIM SVE NAJBOLJE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online