Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 18.11.2013.
19:41
Beta A

Veljović: Uskoro zajednički odredi policije i Žandarmerije

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je danas da će u Novom Sadu odred Žandarmerije pomagati policiji u održavanju javnog reda i mira, s obzirom da je bezbednosna situacija u tom gradu loša.

Prilikom obilaska radova na objektu za obuku Žandarmerije u Novom Sadu zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, Veljović je naglasio da je sa policijom u Novom Sadu i Ministarstvom unutrašnjih poslova dogovoreno da će biti formirani zajednički odredi policije i Žandarmerije.

Milorav Veljović u poseti Žandarmeriji

"Lokalne samouprave i policija moraju da sarađuju, jer je bezbednost građana zajednički interes i njih i Direkcije policije i Ministarstva unutrašnjih poslova", kazao je Veljović.

Zajednički odredi policijske uprave u Novom Sadu i Žandarmerije baviće se

Saradnja doprinosi stabilnosti

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je rešavanje problema vezanih za bezbednost u gradu ubrzano, te da ova saradnja doprinosi stabilizaciji situacije.

 

On je naglasio da je veoma važno i to što je sastanku prisustvovao i načelnik policijske uprave Begrada, zbog razmene iskustava.

bezbednošću građana, odnosno održavanjem javnog reda i mira, te će dnevno biti angažovana 24 žandarma koji će zajedno sa policijom patrolirati ulicama.

"Prema važećoj sistematizaciji u Policijskoj upravi u Novom Sadu, nisu zadovoljene potrebe prema broju građana, te Novom Sadu fali 259 policajaca. Međutim, u ovom momentu na kursu za policajce koji će raditi u ovom gradu ima 368 ljudi", rekao je Veljović.

On je naglasio da će samim tim biti urađena nova sistematizacija u Policijskoj upravi u Novom Sadu i da će na taj način grad za oko godinu dana dobiti novih 350 policajaca. Kako je dodao, cilj današnjeg sastanka je ujednačavanje rada svih
policijskih uprava i službenika u Srbiji, odnosno da "sve ono što ima Beograd, mora imati i Novi Sad u obimu koji odgovara broju stanovnika".

"Želimo da policija jedinstveno funkcioniše ne celoj teritoriji Srbije i da svakom građaninu bude garantovana bezbednost bez obzira ne versku, nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost", dodao je Veljović.

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Stevan Krstić kazao je da je saradnja sa Žandarmerijom veoma prihvaćena i da ima dobre efekte, kao i da će ova dva odreda sarađivati u narednim danima i na drugim taktičko-tehničkim akcijama.

Načelnik Policijske uprave u Beogradu Veselin Milić kazao je da je neminovna saradnja dve najveće policijske uprave u Srbiji, koje nose 50 odsto kriminaliteta u zemlji, te da je potrebna modernizacija i reorganizacija.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.11.2013. 19:43
HAHAHHAHAHA U Novom Sadu ??? HAHAHAHHA A smeju li da prismrde Novom Pazaru ? Da ne spominjem Prištinu ?? hahahahahha
Ponedeljak 18.11.2013. 19:57
A do Velikog Trnovca jel smeju da svrate ?
Ponedeljak 18.11.2013. 23:10
Jel su to oni sto lupaju kutije po Mitrovici. Spremaju isti scenario i za Vojvodinu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online