Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 18.10.2013.
17:32
Radio Slobodna Evropa A

Nova partija na KiM: Nama je korupcija ok

Na Kosovu i Metohiji "radi" nova albanska partija - "Partia e Forte", u prevodu Jaka partija. Za razliku od drugih koji pričaju priče o demokratiji, pravdi i vladavini prava, ova partija ne osuđuje ni korupciju ni nepotizam. Njihov cilj je da dobiju vlast i da se obogate. Ukoliko korupcijom ne uspeju iz prve - tu su i ostali pokušaji. Ipak, obećali su da će doneti 900 miliona evra investicija u Prištinu, ali i Formulu 1 na Kosovo. Dozvolu za izgradnju izdavaće isključivo onima koji planiraju i ilegalnu nadogradnju.

Visar Arifaj kao legendarni predsednik partije
 

Ispred ove partije je Visar Arifaj, kako ga nazivaju, legendarni predsednik partije, koji će se takmičiti za gradonačelnika Prištine. On je uvek ozbiljan, ima brkove, a oblači košulju, kravatu i sako sa šorcem i dugim čarapama. Simbol njegove partije je dvoglavi orao, ali sa mišićima.

Jaka partija nema nijednog člana, osim legendarnog predsednika, svi ostali su potpredsednici. Kosovskom društvu su predstavili jedan novi duh koristeći se političkim rečnikom ispunjenim ironijom i parodijom. Javnost je najpre bila zbunjena ovom grupom mladih. Najveću konfuziju stvara to što su potpuno ozbiljni, a pritom je svaki njihov govor ispunjen parodijom na račun trenutnog rukovodstva.

Tokom ove predizborne kampanje, postali su pravi hit. Njihove izreke često su citirane na društvenim mrežama, a na Fejsbuku imaju preko 37.000 pratilaca. Arifaj kaže su mu upravo obećanja tokom kampanje najjače oružje.

"Moje glavno obećanje je da ću uvek davati obećanja. Što lepša, što bolja kako bi se građani osećali lakše pošto ima neko ko razmišlja o rešenjima u ovoj zemlji. To ne znači da ćemo mi ispuniti naša obećanja, ali dovoljno je da zarad njihovog smiraja mi obećavamo, a koliko će se to sve ostvariti, to je sasvim sporedno pitanje", kaže Arifaj.

Jaka partija ima dobre odnose sa svim ostalim partijama, i nipošto ih ne smatra rivalima. Kao dokaz toga na račun pokreta Samoopredeljenje donirali su 10 evra za njihovu kampanju.

U razvojnom planu pod nazivom Lorem Ipsum ne stoji ni snabdevanje grada vodom, niti izgradnja visokih zgrada. Tu je, međutim, autoput unutar grada, pista za Formulu 1, ali i ujedinjenje Prištine sa Kosovo Poljem, zbog mnogih potpredsednika ove partije koji tamo žive.

"Najveći projekat je autoput između naselja Dragodan i Sunčanog brega u Prištini, koji će prolaziti kroz Narodnu biblioteku, gde će biti jedan fantastičan tunel. Projekat Formule 1 će koštati nešto manje od jedne milijarde, ali, mi se nikada neće dvoumiti da potrošimo novac građana", kazao je Arifaj.

Ukoliko pobedi na izborima i postane gradonačelnik Prištine, Arifaj kaže da će mu prvi zadatak biti renoviranje kancelarije po njegovom ukusu, i biranje automobila.

"Kao svaki drugi odgovoran predsednik, moj prvi zadatak će biti renoviranje kancelarije. Počeće se od nule, od stolice, nameštaja, vrste kompjutera, transporta… to će biti moja prva aktivnost kao gradonačelnika opštine", navodi Arifaj.

Mesto gradonačelnika je međutim samo prvi korak za njega, pošto su ambicije legendarnog predsednika mesto premijera, ali i predsednika države.

POVEZANE VESTI

Petak 18.10.2013. 18:04
Moram skripecim zubima da priznam da je ovo ipak smesno.
Petak 18.10.2013. 20:53
Znamo! Vama je i trgovina organa to isto, "OK".
Subota 19.10.2013. 02:17
Imamo i mi takve, bas su na vlasti!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online