Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 07.10.2013.
20:26
Beta A

Čanak: Vojvodina mora da ima policiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je u ponedeljak da Vojvodina mora da ima svoju policiju i službu bezbednosti, da bi zaustavila talas nasilja u Novom Sadu i pokrajini.

Kad on lupi šakom o astal, pa iskoče svi čvarci iz činije: Nenad Čanak

"Potrebna nam je vojvođanska policija, kakvu smo imali do pre 25 godina. Zato nam je potrebna vojvođanska služba koja će voditi računa o bezbednosti svih nas, kakvu smo imali pre 25 godina i jedan dan. Treba nam normalan, miran život, kakav smo imali pre 25 godina i jedan dan... I zato: ima nas, biće nas, ima Vojvodine, biće Vojvodine, predati se nećemo nikada", rekao je Čanak.


Čanak je prisustvovao obeležavanju šeste godišnjice velikog antifašističkog protesta u Novom Sadu.


"Ne prođe dan, ne prođe noć da neko ne ostane mrtav na ulicama Novog Sada i Vojvodine. Kako je došlo do toga da čovek više ne može da se normalno i slobodno kreće ulicama Novog Sada koji je pre samo 25 godina i jedan dan bio najmirniji grad u SFRJ?", kazao je Čanak.


Po njegovim rečima, Novi Sad je čekao četiri godine da se državna vlast "umilostivi" i imenuje načelnika policije u gradu. Čanak je rekao da zabranjena organizacija Obraz i dalje funkcioniše i pojavljuje se na svakom skupu gde treba propagirati mržnju i nasilje, navodeći da su "samo kriminalci bezbedni, a građani strepe za bezbednost dece".


Čanak je ocenio da fašizam "upuzava" u život svakoga dana i zloslutni znaci fašizma su svuda.


"Ko to ima pravo da u ime, ne znam kakvog nacionalnog osećaja, skandira jednu od najstrašnijih parola koja se može smisliti: 'Nož, žica, Srebrenica'? Ko može određivati ko sme da dođe u naš grad kao naš gost, a onda da mu automobil, zbog registarskih tablica, bude razbijen sekirama? Ko može određivati ko sme da izađe na ulicu i da se okupi? A to je ustavno pravo građana ove zemlje!", rekao je
Čanak.


Čanak je govorio pred stotinama građana i aktivista stranke, ispred Spomenika žrtvama Racije, pod stranačkim zastavama, zastavama Vojvodine, Srbije i Evropske unije, uz veliki transparent "Stop fašizmu". Posle govora Čanka delegacija LSV je položila vence na Spomenik žrtvama Racije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.10.2013. 20:29
E bre canak ali ta policija bi tebe morala da apsi po sluzbenoj duznosti! Debeli razbojniku i gelipteru!
Ponedeljak 07.10.2013. 20:53
Svinja hoce da otcepi Vojvodinu! Kako se ne seti neki lik iz Laze Lazarevica da zagrli ovakve kretene sa malo c4...
Ponedeljak 07.10.2013. 21:05
Нема потребе, може да те ухапси и србијанска полиција.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online