Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 29.09.2013.
15:22
RTS A

"Albanci sa juga, imate sva ustavna prava!"

Povodom zahteva albanaca sa juga Srbije za reciprocitetom sa pravima Srba na severu Kosova, predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu, Zoran Stanković kaže da oni imaju sve ono što je regulisano Ustavom, zakonima i međunrodnim konvencijama.

Srbi na severu Kosova još nemaju definisano rešenje ni za jedan od zahteva: Stanković
 

"To je nešto što je definisano, za razliku od Srba na severu Kosova, koji još nemaju definisano rešenje ni za jedan od ovih zahteva, jer pregovori u Briselu još traju", objasnio je Stanković povodom zahteva Albanaca sa juga Srbije za reciprocitetom sa pravima kosovskih Srba.

Stanković, istovremeno, negira i prigovore o prevelikom prisustvu žandarmerije i vojske na jugu Srbije i tvrdnje da su građani zbog toga nebezbedni i uplašeni.

"Prilikom razgovora sa građanima u selu Končulj dobili smo odgovor da u proteklih 12 godina pripadnici bezbednosnih struktura, znači žandarmerije, vojske i policije, nisu ni na jedan način ugrozili integritet bilo kog deteta ili građanina tog mesta", naglasio je Stanković. To su potvrdili i meštani koji su prisustvovali tom sastanku, naglasio je Stanković i podsetio na obaveze prema međunarodnoj zajednici, koja je veoma rigorozna i zahtevna prema Srbiji, jer traži da se spreče transport belog

Nikolić: Albanci ne daju Srbima da glasaju

roblja, oružja, droge i azilanata preko njene teritorije.

Naveo je da je samo u 2012.godini bilo više od 11.500 azilanata koji su preko Srbije pokušali da uđu u neku od država zapadne Evrope i istakao veliki uspeh bezbednosnih službi i drugih državnih struktura u rešavanju tog problema.

Upitan o primedbama Srba iz Bujanovca da državu ne interesuju njihovi problemi, Stanković je uzvratio da je "osnovna aktivnost u ovom prvom periodu bila da se započnu razgovori sa albanskim liderima sa kojima bi se počelo rešavanje svega onoga što je država preuzela na sebe u proteklom periodu". Istovremeno da se, u okviru toga, rešavaju i problemi koje imaju drugi stanovnici na tom području, rekao je Stanković, koji smatra da, "ako neko kritikuje, to mora da potkrepi činjenicama".

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.09.2013. 23:32
Pa lepo ljudi traže ista prava kao Srbi na severu kosova....aj da im damo ta prava ko oni što dadoše žeteocima,kupačima...da se proveri dali njihovi autobusi mogu da lete...MA SVA PRAVA KOJI SRBI TAMO IMAJU da mogu na ulici da "slobodno"šetaju da izlaze u kafiće itd,itt.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online