Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 05.09.2013.
18:47 >> 20:08h
Beta A

I DSS za “oslobađanje“ Beograda od Đilasa

Demokratska stranka Srbije (DSS) spremna je da uđe u vlast sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS) u Beogradu, ali o tome, kao i o smenjivanju gradonačelnika Dragan Đilasa još nije bilo zvaničnih razgovora, rekao je u četvrtak predsednik gradskog odbora DSS Andreja Mladenović.

Andreja Mladenović: Spremni smo da uđemo u postupak razrešenja i gradonačelnika i aktuelne vlasti jer mislimo da oni ne vode dobro Beograd
 

On je agenciji Beta kazao da se može očekivati da će SNS i SPS pokrenuti određenu inicijativu i pokrenuti promenu vlasti u Beogradu, kao i da je DSS spreman da u svakom trenutku uđe u izglasavanje nepoverenja gradonačelniku i promenu politike u Beogradu.


"Matematika je takva da ukoliko neko želi da dođe do određenih promena, DSS i naših devet odbornika su neophodni za to. Mi jesmo spremni da uđemo u postupak razrešenja i gradonačelnika i aktuelne vlasti jer mislimo da oni ne vode dobro Beograd", rekao je Mladenović.


Prema njegovim rečima, DSS do sada nije imao zvanične kontakte niti je dobio poziv iz SNS i SPS na razgovor o eventualnoj promeni gradske vlasti i da je pitanje za naprednjake i socijaliste da li će i kada uputiti takav poziv.


"SNS i SPS može sa nama u matematičkom smislu da dođe do većine u gradskoj skupštini. Da li će do toga doći videćemo u narednom periodu", rekao je Mladenović.


Funkcioner DSS je kazao da je moguće da se ili promeni vladajuća koalicija u Beogradu ili uvede prinudna uprava i raspišu izbori.


"Koji je scenario izvesniji teško je odgovoriti. Postoji i treća mogućnost - da ostane ista koalicija i da se izabere nov predsednik skupštine", kazao je Mladenović.


Upitan da li očekuje da SNS i SPS odmah krenu u rušenje Đilasa, Mladenović je kazao da se može očekivati određeni epilog do kraja septembra kada ističe zakonski rok za zakazivanje sednice Skuštine Beograda i da do tada bude poznat jasan stav na koji način SNS i SPS planiraju da reše pitanje vlasti u Beogradu.


"U gradu će morati da dođe do određenih promena. Da li će one biti takve da dođe do potpune promene politike i stranaka koje će voditi grad, videćemo. DSS smatra da je neophodno da dođe do promene politike u Beogradu", naveo je Mladeović.


On je rekao da je posebno situacija zakomplikovana ostavkom predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića iz SPS-a koji je preuzeo funkciju ministra saobraćaja i da u tom smislu treba očekivati određene korake, posebno SPS-a.


Mladenović je kazao da DSS sa SNS u Skupštini Beograda, gde su opozicija, ima dobru i korektnu saradnju, navodeći da je i SPS, koji je u vladajućoj koaliciji sa Đilasovom Demokratskom strankom, za neke poteze gradonačelnika imao određenu dozu rezerve.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.09.2013. 21:25
Ушли би они и у републичку власт, да их неко позове ?
Četvrtak 05.09.2013. 21:02
Svi koketiraju sa SNS. Ali trenutno DS ipak najvise zavisi od tate Dacica!!!
Petak 06.09.2013. 01:00
Oslobođenje putem matematičke računice? Pa šta nam napriča :)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online