Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 02.09.2013.
19:56
Beta A

Ministarka banula u EPS, a tamo... haos!

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović je ukazala da Elektroprivreda Srbije (EPS) nije otklonila sve propuste i probleme u vezi s računima za struju i reprogramiranjem dugova, koji su doveli do gužve na šalterima.


Ministarstvo je saopštilo da je Zorana Mihajlović nenajavljeno došla u šalter-salu Elektrodistribucije Beograd (EDB) u Masarikovoj ulici, utvrdila da zbog godišnjih odmora radi samo jedan šalter i da ima i drugih problema.

Ministarstvo energetike je 24. avgusta pozvalo EPS i novoosnovano preduzeće "EPS snabdevanje" što pre reše probleme koji prate početak rada novog javnog snabdevača i izazivaju nezadovoljstvo građana.

Pročitajte još:

1. Kako ćemo se grejati ove zime: Skuplja struja, skuplji i gas

2. "Masakr" kućnog budžeta - Gas skuplji od septembra

3. "Poskupljenje struje neprihvatljivo". Slažemo se!

Mihajlović je kritikovala EPS zbog načina na koji se odnosi prema potrošačima. Pozvala je generalnog direktora EPS, njegove pomoćnike i direktore elektrodistribucija, da sami dođu na šaltere i, ako je potrebno, sednu zajedno sa službenicima da bi videli gde su problemi i kako mogu da ih reše.

"Ako mogu ja, kao ministar, da, zajedno s pomoćnicima, razgovaram sa građanima svake druge subote, i tako saznam da je problem što ne rade svi šalteri i što se sporazumi o reprogramiranju duga za struju ne prave i vikendom, onda to mogu da rade i direktori u EPS-u", ukazala je ministarka.

Mihajlović je kao pozitivan primer navela da direktori švedske kompanije Ikea provode 15 dana godišnje s kupcima.

Mihajlović je pozvala direktore EPS-a da provere kako funkcionišu telefonski centri EPS, pošto je sama u nekoliko navrata pozvala telefonski servis i nije mogla da 15 do 20 minuta dobije vezu sa operaterom.

U saopštenju Ministarstva se navodi da u nekim delovima Srbije kupci i dalje moraju da dođu na šalter i pišu zahtev da im se preplaćeni iznos koji su platili za struju utrošenu do kraja juna, prebaci na nove račune za struju ili da traže popust od pet odsto na koji imaju pravo kao redovne platiše.

Ministarka Mihajlović će proveriti i rad šaltera drugih distribucija, sve dok se ne otklone problemi, a u subotu, 7. septembra 2013. godine, razgovaraće s građanima u Leskovcu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.09.2013. 20:50
Jedan plus za ministarku,samo da ne ostane na ovome pritiskati na bandu i dalje dok se ne zavede red
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online