Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 16.07.2013.
13:01
Beta A

Knežević: Neki ćete da budete smenjeni, a neki ćemo da ostanemo

Sećate li se reči iz filma o Crnom Gruji: “Vodim vas u rat da se bijete. Neki ćete da poginete, a neki ćemo da se vratimo“... E pa slično razmišljaju i neki ministri u sadašnjoj Vladi Srbije, a povodom predstojeće rekonstrukcije iste. Na primer, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević rekao je u utorak da nije zadvoljan radom nekih svojih saradnika i dodao da će njihove smene biti predmet rekonstrukcije. Od samokritike, istakao je da je on “dao sve od sebe“ (baš se samokritikovao, zar ne?).

Promenio bi mnogo toga: Goran Knežević
 

Knežević je, naime, za Radioteleviziju Srbije (RTS) rekao da je on pružio "sve od sebe" i da nije važno ko će dobiti funkciju ministra, već da je "važno da Srbija ide napred" (a verovatno misleći u sebi - dok god je on ministar).


On je rekao da bi dosta toga promenio, a posebno neke svoje saradnike.


"Promenio bih dosta toga - od izbora nekih saradnika, do bržeg i efikasniejg rada u nekim sektorima, jer u okviru ministarstva poljoprivrede imate osam uprava i direkcija. Neki nisu ispunili svoje zadatke i ono što smo očekivali od njih, i to će biti predmet rekonstrukcije", kazao je Knežević.


On je ponovio da Srpska napredna stranka od svojih koalicionih partnera očekuje da i oni promene svoje kadrove, pošto je to u interesu zemlje i građana.


“Imam indicija ko je krao žito“

Ministar je rekao i da on ima indicija ko je odgovoran za krađu 80.000 tona pšenice i kukuruza iz robnih rezervi.


"Lanac odgovrnosti je vrlo širok, ja imam određene sumnje i indicije, ali to će dokazati istražni organi. Nemoguće je da se prosto u okviru same kontrole u 26 skladišta rade transakcije sa robom, to je nemoguće. To je moglo da se radi sa dozvolom i treba ispitati ko je dao tu dozvolu", istakao je Knežević


On je naveo da očekuje da će u tom slučaju pojaviti novi i veći problemi, osim gubitka žita i pšenice.


"Skladištari su se između sebe dogovarali i određene količine žita i kukuruza prenosili jedni drugima kako je dolazila kontrola. Bilo je i smešnih sitaucija, donosili su merdevine da bi izbegli kontrolu", rekao je Knežević.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.07.2013. 13:44
Baš si se naradio i nasekirao, posebno oko afla toksina, a koji su ti rezultati rada, možda to što je dozvoljena granica aflatoksina pomerena naviše!?
Utorak 16.07.2013. 14:01
Ne može da se kaže, da nije "dao sve od sebe"... Svojski se trudio da ne korisiti "mimiku" zorana đinđića, pokojnog mu kuma, i da, što je moguće više, imitira novog gazdu, picoustog izgleda...
Utorak 16.07.2013. 15:42
Uzmite se pod ruke i terajte se svi u ............u !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online