Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 27.06.2013.
23:39
RTS A

Ešton: Dogovoren pozivni broj za Kosovo

Šef evropske diplomatije Ketrin Ešton saopštila je u Evropskom parlamentu da su Srbija i Kosovo "postigli dogovor o pozivnom broju za Kosovo" koji čini deo paketa o drugim pitanjima vezanim za telekomunikacije koji čeka konačnu potvrdu.

Ketrin Ešton

Eštonova je to rekla odgovarajući na pitanje izvestioca Evropskog parlamenta Jelka Kacina "da li ima pozitivnih vesti ili progresa u dijalogu Beograda i Prištine o energiji i telekomunikacijama".


Ministar telekomunikacija Rasim Ljajić ranije je izjavio da je dogovor vrlo blizu i da je posle bilateralnog sastanka sa direktorom za zapadni Balkan u Direkciji za proširenje Pjerom Mirelom usaglašen tekst sporazuma, a da se sada očekuje da predstavnici EU u razgovoru sa prištinskim vlastima konačno usaglase taj dokument.


"Nadam se da smo došli do kompromisnog rešenja, ukoliko opet ne bude novih iznenađenja i novih predloga. U svakom slučaju, trudili smo se da dođemo do izbalansiranog teksta pa da nastavimo razgovor kroz implementacione grupe kako bi sporazum bio u potpunosti pretočen u relanost", rekao je Ljajić novinarima u Briselu.


Modalitet pronaći u naredna tri meseca

On je precizirao da je delegacija Beograda saglasna da zajednički radi na tome da Kosovo dobije pozivni broj, a u naredna tri meseca, kako je objasnio, pronaći će se modalitet, a to rešenje mora da bude primenjeno do 2015. godine.


Ljajić je rekao i da što se tiče "Telekoma" stoji dogovor da se daju dozvole za postojeće bazne stanice na Kosovu i Metohiji kako bi "Telekom" mogao nesmetano da funkcioniše do raspisivanja tendera. Na tom tenderu, dodao je, učestvovaće i "Telekom" a sam tender treba da bude raspisan po međunarodnim standardima.


"Nismo prihvatili neprihvatljivo"

Upitan da li je dogovor vezan za to što je u decembarskim zaljučcima saveta EU navedeno da je neophodno postići sporazum o telekomunikacijama Ljajić je odgvorio da se nije rukovodilo time, jer da jeste dogovor bi bio postignut ranije.


"Rukovodili smo se pre svega interesom - znali smo ispod čega ne sme da se ide i zato nismo ni prihvatili ono što je bilo neprihvatljivo", naveo je Ljajić, dodavši da ne zna da li će Evropski savet to verifikovati ali i da nije siguran da bi tako nešto moglo biti veliki argument za one koji smatraju da Srbija odmah treba da započne pregovore.


"Mi smo učinili puno i bez toga, Srbija je zaslužila datum", poručio je Ljajić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.06.2013. 23:41
koji je? Pa onda je isti kao pozivni za evropsku uniju a to je 666.
Petak 28.06.2013. 00:02
Чу` договорен...они наше килавце зовну у Брисел и онда им кажу шта ће да причају народу код куће, док ештонова и остале вјештице раде шта им је воља, нема ту договора...договарају се партнери, а слугама се нареди.
Petak 28.06.2013. 07:34
Dali smo im granicu, policiju , vojsku, pozivni broj ali necemo ih priznati......Kad bi glupost bolela drzavni vrh bi urlao od bolova....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online