Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 03.06.2013.
18:40
Beta A

Vučić: Ispunili smo uslove za datum

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić kaže da je Srbija ispunila sve uslove za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Vučić je, u razgovoru sa ministarkom pravde Austrije Beatriks Karl, rekao da je Srbija spremna za otvaranje poglavlja 23. i 24. koja se tiču vladavine prava i pravosuđa.

Aleksandar Vučić i Beatriks Karl
 

Vučić je naglasio da bi pomoć Austrije u oblasti obuke tužilaca i pravnih eksperata bila dragocena, posebno u borbi protiv privrednog kriminala, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.


Ministarka Karl je izjavila da će Austrija podržati Srbiju kako bi dobila datum za početak pregovora sa EU i izrazila spremnost austrijske strane da pomogne u pripremi i obuci pravnih eksperata. Ona je izjavila da će njena zemlja podržati Srbiju kako bi dobila datum za početak pregovora sa Evropskom unijom.

Kako je saopšteno posle susreta s potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, ona je takođe izrazila spremnost Austrije da pomogne Srbiji u pripremi i obuci pravnih stručnjaka. Vučić je istakao da bi pomoć Austrije u oblasti obuke tužilaca i pravnih stručnjaka bila dragocena, posebno u borbi protiv privrednog kriminala.

Ministarka Karl i Vučić takođe su zaključili da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i posebno istakli neophodnost daljeg jačanja ekonomske saradnje kroz ulaganja austrijskih investitora u srpsku privredu, dodaje se u saopštenju.

Austrijska ministarka razgovarala je i sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Ministarka je rekla da njenu vladu veoma raduje sporazum Beograda i Prištine i da će učiniti sve da Srbiji već ovog meseca bude dodeljen datum pregovora s EU.

"Veoma nas raduje sporazum postignut između Beograda i Prištine i veoma nas raduje što Srbija krajnje dosledno ide u pravcu EU", rekla je Beatriks Karl nakon sastanka sa ministrom pravde i državne uprave Srbije Nikolom Selakovićem.

Glavna tema razgovora bila je saradnja pravosuđa dve zemlje u borbi protiv korupcije i privrednog kriminala, kao i u oblasti notarske službe.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.06.2013. 19:55
Руске државне вести о „историјској посети“ Русији гробара Србије Дана 24. маја, на руској државној телевизији, редослед вести био је следећи: 1. смрт познатог режисера и саучешће Владимира Путина, 2. нереди у Шведској, 3. убиство у Лондону, 4. Киргизија, 5. Сирија, 6.гласање у Думи, 7. Зјуганов у Чувашији, 8. матура руских ђака, 9. дан Ћирила и Методија, 10. посета режисера председнику Путину у Сочију. О “историјској посети” гробара Србије Николића и Вучића – ни речи. Порука – више него јасна.
Ponedeljak 03.06.2013. 19:58
Jezuitskomasonski gospodari nemaju alternativu.
Ponedeljak 03.06.2013. 21:12
Da li ste svesni sta ste sve uradili sve zarad nekakvog datuma za koji vam niko nije dao nikakve garancije? Uslovi za primanje neke drzave u Evropsku ekonomsku zajednicu nisu izdaja i rasparcavanje zemlje nego neki sasvim drugi parametri i vrednosti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online