Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 13.05.2013.
00:02
Beta A

"Sporazum sprečava veliku Albaniju"

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kosovskoj Mitrovici, na kraju sednice četiri srpske opštine na severu Kosova, da je briselski sporazum najbolji i najpametniji način da se spreči stvaranje "velike Albanije".

Bolji sporazum od onog potpisanog u Briselu nismo mogli da dobijemo: Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, u nedelju boravio na severu Kosova
 

"Bolje i drugačije od ovoga jednostavno nismo mogli. Ne zaboravite da nam iz svakog dela Srbije deca odlaze u inostranstvo. Svake godine gubimo po jedan sever Kosova. Zemlja nam je ekonomski razorena, izmoždena", rekao je Vučić u obraćanju odbornicima opština sa severa Kosova.

Pročitajte još:

* Vučić: Zajedno ćemo proći kroz bolne stvari

* Vučiću skandirali: Izdaja, izdaja...

* Dogovor na KiM: Ubuduće radimo zajedno

"Moraćemo zajednički da se borimo i da opstanemo i da preživimo i da napredujemo. Srbija nije i Srbija neće priznati nezavisnost Kosova. Srbija se ponosi svojim narodom na Kosovu i Metohiji", poručio je potpredsednik Vlade.

Rekao je da će Vlada poštovati odluku Ustavnog suda od koga su protivnici sporazuma Beograda i Prištine tražili da pruži ocenu o ustavnosti i zakonitosti tog dokumenta.

Vučić je odbacio optužbe da Vlada Srbije trguje Kosovom radi dobijanja datuma za početak pregovora o članstvu Evropskoj uniji. "I ako oglase taj datum, nije to nikakva trgovina, samo ćemo imati jedno oruđe više u odbrani naših nacionalnih interesa", dodao je Vučić.

O detaljima sporazuma, Vučić je rekao da će srpska deca na Kosovu i Metohiji učiti iz srpskih udbženika. "To će biti srpski planovi i programi. Naša deca će učiti o Karađorđu i Milošu i biće (obrazovanje) finansirano iz Beograda, a jedino što se od nas traži je da to bude transparentno", precizirao je Vučić.

Vučić: Fijasko mitinga "Ostajemo u Srbiji"

Osvrnuvši se na miting protivnika sporazuma koji je održan u petak u Beogradu, Vučić je rekao da je na njemu bilo dve, tri hiljade ljudi i da to govori da protivnici sporazuma nemaju podršku građana Srbije.

"To (mali broj demonstranata) je odgovor onima koji sanjaju da Ibar, Lab i Sitnica ponovo budu krvavi. Srbija ne sme da juriša u poraze, srpski narod na Kosovu i Metohiji ne sme više da doživljava poraze", naveo je Vučić.

On je ponovo naglasio da kosovske bezbednosne snage neće moći da dođu na sever Kosova bez saglasnosti lokalne zajednice. "Što se tiče kosovskih bezbednosnih snaga za njihovu upotrebu (na severu Kosova) je potrebna saglasnost NATO, a druga saglasnost je saglasnost lokalne zajednice. Bez toga oni ne mogu da se pojave čak
ni u vreme elementarnih nepogoda, da li je to dovoljno, to je sigurno više nego što smo imali", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, sporazum ne reguliše sve odnose na Kosovu. "Nismo još počeli razgovore o svim temama", kazao je Vučić i istakao da je Evropska unija garant sporazuma.

"Protivnike sporazuma molim da razmisle o celoj zemlji i o onima koji dolaze posle njih. Ako Srbija danas odbije da uđe u budućnost, mora da bude svesna da joj niko tu budućnost neće pokloniti", ocenio je Vučić.

"Nikada me niko neće ubediti da je bolje pucati nego pregovarati, nikada neću prihvatiti da je bolje živeti u ratu nego u miru. Ne verujem nikome ko kaže da je Kosovo bez Srba bolje nego Kosovo sa Srbima", rekao je potpredsednik Vlade Srbije.

Vučić je odbornicima sa severa Kosova ponovio da neće da ih laže i da će biti teško, ali je ponovio i da je sporazum koji je postignut najbolji i jedini mogući u ovom trenutku.

"Uveren sam da ćete pronaći snage da zajedno sa svojom vladom rešavate probleme jer ja ne vidim alternativu. Nemojte da zamerite svima u centralnoj Srbiji koji dobro osećaju problem Kosova i brinu o vama, nemojte da im zamerite što brinu i o budućnosti svoje dece i što hoće bolji i drugačiji život za njih", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.05.2013. 00:13
Lazes, veleizdajnice, lazes i stalno lazes! Jos od kako si 2008. razbio stranku kojoj si se na krst u crkvi i nad svetim pismom zakleo! Pogazio si to i slagao ljude koje si predvodio. I na izborima si masno lagao narod. Onda si pogazio i Ustav Srbije nad kojim si se zakleo da ces cuvati, braniti i odbraniti ustavnu celovitost svoje Otadzbine! Lagao si da ce ti rec naroda sa Kosmeta biti putokaz u politici prema njima. Lagao si da ces, ako te stave pred izbor "EU ili Kosovo", odabrati ovo drugo, makar odustao od glupih evrointegracija. Lagao si tada, lazes i sada! Zali Boze nesrecne sirotinje raje i naivnog naroda koji se toliko uzdao u tebe pa te izglasao da im zarijes izdajnicki noz u ledja
Ponedeljak 13.05.2013. 00:14
Posle pretnji iz Beograda,sada se uputio i na Kosovo i sada opet pretnje.Naime je saznao da je NEKO rekao,da NEKI pokusavaju,(komentar na RTS-u),kako to da razume danasnji normalni gradjanin Srbije?IZDAJA,IZDAJA i nista drugo.USTANAK je SPAS protiv ovakvih.SRBIJO VOSTANI!!!
Ponedeljak 13.05.2013. 00:21
Potpisali ugovor a danas nam objasnjavljaju da mnoge stvari nisu razjasnjene ,pa pizda vam materina :"STA STE ONDA potpisivali,da bi danas Narodu govorili da te stvari nisu u detaljima razjasnjene?IZDAJA,IZDAJA,usrali ste motku kao niko do sada u SRBSKOJ istoriji.Pistoljski metak niste vredni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online