Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 17.04.2013.
10:44 >> 11:36h
Beta A

Stefanović: Povoljnija ponuda za Srbiju

Predsednik Skupštine Srbije Nebojsa Stefanović izjavio je da očekuje da Srbija dobije povoljniju ponudu na današnjem nastavku pregovora s Prištinom u Briselu, kao i skoro potpisivanje sporazuma.

Nebojša Stefanović

"Očekujem da ćemo imati nešto bolju ponudu i povoljnije uslove nego što je to bilo u prethodnom krugu", kazao je Stefanović na televiziji B92, dodajući da je nagoveštaje o tome dobio od potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"Ja očekujem da mi danas, sutra ili za nekoliko nedelja, taj sporazum postignemo, tako da zaštitimo interese Srba", kazao je Stefanović, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke, napomenuo je da su pitanje policije i pravosuđa na severu  Kosova "crvena linija" iz koje Srbija neće ići u ovim pregovorima.

"SAD traži ustupke od Prištine"


Sjedinjene Američke Države poboljšale su ponudu za Srbiju pred današnje pregovore sa Prištinom koja se pre svega tiče ustupaka u oblasti bezbednosti srpske zajednice na Kosovu, objavio je nedeljnik Novi magazin.


Kako se navodi, Amerikanci sada očekuju ustupke ne samo od Beograda, već i od Prištine koja je spremna na nove ustupke na današnjoj rundi pregovora. Ustupci se očekuju i od Beograda, ali ne oni koji bi ugrozili osnovni zahtev - bezbednost srpske zajednice na Kosovu.


Prema američkom planu, Bezbednosne snage Kosova narednih nekoliko godina neće biti na severu Kosova. Predlog je da to bude tri do pet godina, dok Srbija traži da to bude 10 godina.


Istovremeno, izvori Novog magazina iz Brisela potvrdili su da će BSK, praktično buduća vojska Kosova, na severu moći da interveniše samo u slučaju elementarnih nepogoda, dakle bez oružja.

Druga tačka mogućeg dogovora je puna autonomija Zajednice srpskih opština u obrazovanju, zdravstvu i socijalnoj zaštiti, kao što je i bilo predviđeno Ahtisarijevim planom. Istovremeno, Priština se obavezuje da neće tražiti proširivanje Zajednice niti južnom Mitrovicom niti drugim opštinama sa većinskim albanskim stanovništvom.


Nepoznanica koju još treba rešiti jeste postavljanje regionalnog policijskog načelnika na severu, kao i nadležnost i subordinacija sudova, ali kako Novi magazin saznaje to bi mogla da bude ključna tačka dogovora.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.04.2013. 11:00
На данашњи дан 17. 04. 1999 од стране Нато агресора убијена је Милица Ракић девојчица која је имала свега 3 године !!! Вечна Слава Анђеле наш !!! СМРТ ДОМАЋИМ ИЗДАЈНИЦИМА КОЈИ И ДАН ДАНАС САРАЂУЈУ СА ЗЛОЧИНАЧКОМ АМЕРИКОМ И СВИМ ЗЕМЉАМА КОЈЕ СУ У НАТО ПАКТ (ЕУ) !!!
Sreda 17.04.2013. 11:49
Pa "ovi" otvoreno trguju sa srbskom teritorijom i narodom, toliko su se osilili da nemaju potrebe ni lagati. IZDAJA je znaci servirana i sad cekaju reakciju naroda u Srbiji.Probudi se SRBIJO !
Sreda 17.04.2013. 12:41
Ja koliko sam ukapirao mi opet popustamo, al sve do kraja. Mi kazemo zajednica srpskih opstina sa izvrsnim ovlascenjima, zapad izmisli ubacivanje albanskih opstina i mi popustimo. Mi necemo albansku vojsku na severu, oni izmisle " dobro ne , ali za par godina da. " Sta je to ? Nije sija nego vrat. Dvadeset godina su nas za'ebali sa svim rezolucijama i ugovorima koje smo potpisivali i uvek smo mi ti koji popuše. Da li su to nasi predstavnici glupi ili placeni da potpisuju protiv svoje drzave. Gde je nase " ispod ovog ne idemo", ne idemo ispod , ali su " dogovori moguci ", pa tako od necega 100% mi dobijamo jedva 1%. Sto je najinteresantnije 1% svog vlasnistva, a oni 99% tudjeg.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online