Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.04.2013.
15:46
B. ĐOKIĆ A

Amazonka u uniformi

Aleksandra Stojaković kao inspektor policije hapsi okorele kriminalce, a ima želju da postane specijalac.

SANJA SPECIJALNU BRIGADU:Sa kolegama na obuci
 


Kada je vide na nekom od takmičenja u aerobiku i fitnesu, malo ko pomisli da se iza šampionske figure Aleksandre Stojaković (36) nalazi i osoba koja radi na najosetljivijim istragama i kao policajac učestvuje u slučajevima gde se hapse okoreli kriminalci.

Pre samo nekoliko meseci, oktobra prošle godine, Stojakovićeva je osvojila drugo mesto na Svetskom prvenstvu u disciplini fitnes aerobik u Slovačkoj. Sve to možda ne bi bilo neobično, da sa pripremama za prvenstvo nije počela samo nekoliko meseci ranije, sve vreme radeći kao inspektor u Upravi kriminalističke policije Beograda.


"Počela sam da treniram prvo karate sa 10 godina. Oduvek me privlačio sport, ali i policijski posao. Sa osam godina sam odlučila da kad porastem budem policajac ili vojnik. Svakodnevno vežbam minimum tri sata, a i ne spavam duže od toga, a trčim barem po 10 kilometara", kaže ona.


Pošto je 10 godina vežbala karate, prešla je na drugu vrstu ove discipline - kjokošinkai, a onda da vežba i džezersajz, jak kondicioni trening za žene. Vežbala je i džudo, aikido, a sada i kik-boks. U međuvremenu je diplomirala na Višoj poslovnoj školi, Višoj školi unutrašnjih poslova i na kraju Policijskoj akademiji, pa se 2008. godine zaposlila u MUP-u Srbije.

MUŠKARCI JE SE PLAŠE: Aleksandra Stojaković u našoj redakciji

"Kada smo u avgustu imali pauzu u treninzima, nastavili smo sa vežbanjem u teretani kod Skadarlije. Tamo me odmah zapazila predsednica NABBA saveza, bodibilding i fitnes asocijacija. Odmah mi je ponudila da se takmičim na Svetskom prvenstvu u fitnes aerobiku, a ja sam je pitala šta je to. Kada mi je objasnila, rekla sam da možemo da probamo. Imali smo samo tri meseca priprema. Vežbala sam, imala specijalne dijete i u oktobru sam u Slovačkoj postala vicešampion sveta. Posle samo dve nedelje učestvovala sam i na srpskom prvenstvu u Pančevu, gde sam postala nacionalni prvak", dodaje Stojakovićeva.


Same pripreme i višegodišnji treninzi su, kako kaže, stres za organizam, zbog posebnog režima ishrane. Pokušava da se hrani prirodno, bez hemije i kako kaže "plastike".


"Sad su me zvali u Ukrajinu na Evropsko prvenstvo, za kraj godine planirano je Svetsko prvenstvo, a onda izbor za Mis univerzum. Ukoliko budemo imali novčanih sredstava za to, otići ću svakako da predstavljam Srbiju", kaže ona.


Vežbanje joj, kako kaže, pomaže i da smanji stres zbog napornog posla. Kao inspektor kriminalističke policije radi na osetljivim slučajevima, pa o poslu ne želi da priča.

Sa takmičenja donela pregršt nagrada
 


"Ko god me vidi, obično kaže: 'Jedva čekam da me ti uhapsiš'. Takođe, kolege se često šale kako mogu nekog da nateram da govori, samo da se osmehnem. Već sam navikla na to i ne smeta mi. Velika želja mi je da budem specijalac, da pređem u
Žandarmeriju. Ja sam prva devojka koja je sa njima prošla obuku u kampu na Goču. Rođena sam za specijalca. Sa Žandarmerijom sam išla na obuku pucanja i na obuku koju su im držali izraelski specijalisti koji su bili oduševljeni sa mnom", sa uzbuđenjem u glasu kaže ova nesvakidašnja devojka.


Uprkos svakodnevnim treninzima i poslu, šampionka kaže da dobrom organizacijom stiže sve. Pojedinci u policiji imaju razumevanja za nju i obaveze, kao što je Darko Senić, načelnik kriminalističke policije u Beogradu, ali i stiže da u Policijskom sindikatu Srbije, čiji je član, bude zadužena za sportski sektor.

 

Problem momci


"Jedino je malo problem sa momcima. Ja želim da budem žensko u vezi, a ne muškarac. Međutim, valjda me se oni malo plaše, ne znam kako im delujem, pa posle nekoliko izlazaka pobegnu", kroz smeh kaže ova sportistkinja i policajka.

 
Podrška porodice


Za svakodnevne obaveze posebno je potrebna podrška porodice, koju Stojakovićeva, kako kaže, ima. "Kad sam se vratila sa Svetskog prvenstva, odmah mi je majka rekla: 'Kad ćeš nastaviti da treniraš, pa imaš uskoro takmičenje'. To mi mnogo znači, jer me roditelji razumeju i podržavaju", kaže Aleksandra.


Srbi pelinkovac, stranci šampanjac


Na Svetskom prvenstvu u Slovačkoj većina takmičara bila je oduševljena kada su čuli da je policajka.


"Stranci cene kvalitet i zato smo se super slagali. Pošto mi je bilo prvi put da idem na takmičenje, pitala sam da li mogu da ponesem alkohol. Rekli su mi da treba, tako je i Arnold Švarceneger, koji je osvojio silna takmičenja i titule, uvek nosio džin sa sobom. Ja sam ponela pelinkovac, koji sam pila pred nastup, a kada sam pogledala, strankinje su pile šampanjac. Ja im kažem: Dođite da probate srpsko piće", kroz smeh prepričava utiske sa takmičenja Stojakovićeva.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online