Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 06.04.2013.
01:11
Beta A

Krkobabić: Ponuda iz Brisela je ultimatum

Potpredsednik Vlade, ministar rada i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić ocenio je da rešenja ponuđena Srbiji u Briselu više liče na ultimatum nego na ozbiljan dogovor.

Negativne posledice će biti i ako pristanemo i ako odbijemo sporazum iz Brisela: Jovan Krkobabić

"Sada je samo dilema da li prihvatiti ili ne prihvatiti uslove koji su nam nametnuti, a negativne posledice i u prvom i u drugom slučaju su neizbežne", rekao je Krkobabić za Večernje novosti.

Krkobabić je izrazio uverenje da je najviše državno rukovodstvo svestrano razmotrilo alternative koje su bile na raspolaganju i dodao da je bitno to što su pregovarači ostali potpuno jedinstveni kada je reč o poštovanju platforme Skupštine Srbije o Kosovu.

"Ukoliko se, posle svega što se dešava sa pregovorima u Briselu, državni vrh opredeli za vanredne parlamentarne izbore, PUPS je spreman da prihvati tu mogućnost, iako je svestan svih posledica koje to sa sobom nosi", rekao je Krkobabić.

On je dodao da o rekonstrukciji Vlade "samo čita u medijima" a da zvanični razgovori na nivou vladajuće koalicije nisu obavljeni, "ili bar on u tome nije učestvovao".

"Put ka formalnom priključenju Srbije evropskoj zajednici naroda, to jest EU, predstavlja jedan od značajnih prioriteta državne politike. Međutim, to nikako ne sme da znači da Srbija nema nikakvu drugu alternativu. Naprotiv, mi moramo da razvijamo ekonomske, pa i političke partnerske odnose sa svim zemljama sa kojima je to
moguće", rekao je Krkobabić.

On je dodao da jedino tako Srbija obezbeđuje sigurnu garanciju svoje stabilnosti i ubrzanog ekonomskog razvoja. "Jedino Srbija kao samostalna i suverena država nema alternativu", rekao je Krkobabić.

POVEZANE VESTI

Subota 06.04.2013. 01:36
izbori su izlaz za kratko vreme. ja sam za 1914g. zna se kako smo tim fukarama na ultimatum tada odgovorili. i zna se ko je pobedio. VALJDA SMO MI NASLEDNICI NASIH PREDAKA I VALJDA JE OVO SRBIJA...1914g je jedini odgovor. kad moze majka bez sina jedinca, mozemo i mi bez usrane evrope.
Subota 06.04.2013. 10:40
Јесте деда, ултиматум је. А ултиматум је врло заје .... ствар! То опет није разлог да ти уживаш у прилици што ни за шта ниси одговоран и што ће ти сваки промашај ових што се данас дебело зноје око тога шта учинити донети поене јер си ти изрекао великоумну мисао да само Србија нема алтернативу! Одје... мало и пусти мученике да нешто ураде. Не мораш баш и ти да им сипаш со на рану!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online