Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 06.02.2013.
04:07 >> 08:17h
Beta, Blic A

Nikolić i Jahjaga danas u Briselu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednica Kosova Atifete Jahjaga sastaće se danas u Briselu pod pokroviteljstvom visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton.

Atifete Jahjaga i Tomislav Nikolić, razgovaraće u Briselu po prvi put
 

Sastanak na najvišem nivou održava se "u sklopu normalizacije odnosa Beograda i Prištine", kako je podvukla visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton u pozivu upućenom Nikoliću i Jahjagi da dođu u Brisel.

Susret će početi oko 16 časova odvojenim sastancima Ketrin Ešton s Nikolićem i Jahjagom, a potom će uslediti zajednički, trojni šastanak koji bi mogao potrajati do 19 časova, a možda i duže. Visoka predstavnica EU će potom izdati kratko saopštenje i ocenu sastanka.

Sastanak predsednika Srbije i Kosova u Briselu, smatra se "afirmacijom dijaloga Beograd-Priština na najvišoj ravni", istakli su zvaničnici u Evropskoj komisiji. Time se potvrduje da obe strane, kako je naglašeno, isto kao i Evropska komisija koja je pokrovitelj sastanka Nikolić-Jahjaga, ulažu napore za jačanje šire regionalne saradnje.

Evropski diplomatski izvori su rekli agenciji Beta da se očekuje da visoka predstavnica EU Nikoliću i Jahjagi ukaže na bitan značaj dijaloga i normalizacije za evropsku perspektivu Srbije i Kosova.

Mrkić: Susret Nikolić-Jahjaga dokaz jedinstva države

Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić ocenio je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastanakom s kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom pokazuje podršku svemu

Ivan Mrkić

što rade svi predstavnici Srbije, čime se vidi jedinstvo državnog vrha po pitanju Kosova i Metohije.

U intervjuu za Blic, Mrkić je istakao da predsednik neće pregovarati, pošto je pregovarač u ime Srbije premijer Ivica Dačić.

"Cilj je da sprovedmo ono što piše u našem dokumentu (skupštinskoj Rezoluciji o Kosovu), jer se u njemu vodi računa o interesima Albanaca, ali se najpotpunije štiti srpska zajednica", rekao je Mrkić i dodao da je optimista po pitanju evropskih  integracija i da Srbija ima velike šanse da dobije datum za početak pregovora sa
Evropskom unijom.

"Iskreno mislim da imamo vrlo dobre šanse da dobijemo datum za početak pregovora s EU i da su one retko kada bile tako dobre", istakao je Mrkić.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.02.2013. 08:39
Е, мој Николићу... Некад сам те гледао као правог патриоту, а сад те не мрзим, него те жалим... Зар је могуће да новац направи ово од човјека...?
Sreda 06.02.2013. 08:02
On je jednostavno takav lik, voli sebe da stavlja u prvi plan, da je on mnogo bitan, da on odlucuje i presudjuje, mozda sve u zelji te Nobelove nagrade koju mu nagovestili amerikanci.
Sreda 06.02.2013. 09:09
Сада када постоји резолуција од које Србија неће одступати,не видим разлог зашто Николића називају издајником.Зашто се сви преговори којима је циљ омогућавање лакшег живота Срба на Космету,одмах тумаче као издаја.Дачић је "неписмен" и његови преговори су веома опасни по Србију.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online