Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 11.01.2013.
16:41
Beta A

Aleksandra Jerkov iz LSV u DS

Poslanici DS i LSV Janko Radaković i Aleksandra Jerkov podneli ostavke na poslaničke funkcije u Skupštini Srbije. Jerkovljeva napustila LSV i prešla u DS.

Aleksandra Jerkov

Dugogodišnja funkcionerka LSV navela je da je podnela ostavku na sve funkcije u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, da više nije član te stranke i da prelazi u Demokratsku stranku.

Dodala je da je osim ostavke na mesto poslanice u Skupštini Srbije, ostavku podnela i na odborničko mesto u Skupštini grada Novog Sada.

"Nakon 13 godina članstva i aktivnog angažmana u LSV podnela sam ostavku na sve stranačke funkcije i na članstvo u stranci, kao i na funkciju poslanice u Narodnoj skupštini i odbornice u Skupštini grada Novog Sada. Svoj politički put nastaviću u DS u kojoj vidim širi front za borbu za sve ciljeve za koje sam se borila i svih ovih godina", ističe Jerkov u saopštenju.

LSV bez komentara

Ostavka Aleksandre Jerkov na mesto poslanika u Skupštini Srbije i stranačke funkcije je njen lični čin i ne komentariše se, saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Ona je dodala da, imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se nalazi Srbija, smatra da je neophodno da svako ko se bavi politikom da svoj doprinos da koalicija koja je trenutno na vlasti bude pobedjena, "a DS je jedina koja ima mogućnost da to i učini".

Jerkov je navela da veruje da će radom u DS najefikasnije moći da ostvari svoje ideje kada je u pitanju autonomija Vojvodine.

"Ujedno, svima koji u narednom periodu pokušaju da moj odlazak u DS stave u šablon 'preletača' skrećem pažnju da ulazim u stranku koja nije na vlasti, stranku koja je ovih dana najviše izložena udaru, kritikama i pritiscima, i od toga nemam nikakve lične koristi", poručila je Jerkov.

Ona je istakla i da dalje veruje u iste vrednosti i ciljeve zbog kojih je pre 13 godina pristupila LSV i za koje se borila zajedno sa ljudima iz te stranke kojima se zahvalila za svu zajedničku borbu.

Jerkov je poručila da veruje da prelaskom u DS pristupa organizaciji koja ima veće mogućnosti i kapacitete da realizuje te vrednosti i ideale ali i dodala da je gradjanima poznato da je u prethodnom periodu u više navrata kritikovala rad i pojedine funkcionere DS.

"Daleko od toga da je DS u prethodnom periodu bila savršena, što, uostalom, priznaje i njeno novo rukovodstvo. Ono što, medjutim, DS izdvaja od ostalih je spremnost da prizna probleme, nazove ih pravim imenom i da se menja. To je spremnost koju uvažavam, i to je presudilo da donesem ovakvu odluku", saopštila je Jerkov.

List "Blic" juče je objavio da je Aleksandra Jerkov, portparolka LSV, nezadovoljna istupima predsednika stranke Nenada Čanka i načinom na koji on vodi stranku.

Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić rekao je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su ostavke Janka Radakovića i Aleksandre Jerkov overene u sudu i predate u Skupštini, da će Administativni odbor sutra ili sledeće sedmice usvojiti njihove ostavke i da će Republička izborna komisija potom dodeliti mandate novim poslanicima.

POVEZANE VESTI

Petak 11.01.2013. 17:41
Кад може да изда земљу што неби и странку. Издајник остаје издајник, нема везе какву длаку има.
Petak 11.01.2013. 17:52
E,bruko jedna i sramoto,svi cete vi u zatvor. Pa cete tamo da se razvijate do mile volje. Jos samo da vam uvedu fizicke aktivnosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online