Nedelja 26. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 05.12.2012.
20:00
rts rs A

"Nema razloga za proteste"

Premijer Ivica Dačić izjavio je za RTS da kada budu otvoreni prelazi režim se neće menjati u odnosu na postojeće stanje i nema razloga za proteste. Dačić kaže da oficiri za vezu nisu diplomatsko osoblje i da su takve tvrdnje u Prištini za "unutrašnju upotrebu".

Režim se ne menja, pa nema razloga za proteste

"Na sastanku u Briselu dogovoreno je da do Nove godine budu otvorena četiri prelaza i kada oni budu otvoreni režim se neće menjati u odnosu na postojeće stanje, pa nema razloga za proteste", kaže za RTS premijer Ivica Dačić.
 

Dačić je podsetio da je pre odlaska u Brisel razgovarao sa predstavnicima kosmetskih Srba koji su mu rekli da ne žele da plaćaju carine Prištine i da ne žele da uzimaju kosovsko državljanstvo da bi dobijali kosovske tablice.

Premijer napominje da je ta pitanja pokrenuo na sastanku u Briselu i da je poručio da će ukoliko dogovor ne bude ispoštovan Srbija suspendovati primenu sporazuma.

"Ipak, Srbija ne može nikoga da uslovljava u vezi sa nečim što je potpiosano u februaru ove godine i čak ni naši prijatelji u Evropi, koji se zalažu da što pre dobijemo datum za početak pregovora ne dozvoljavaju da dovodimo u pitanje sprovođenje dogovorenog", istakao je Dačić.

Između ostalog u Briselu je dogovoreno i postojanje oficira za vezu. Iz Prištine poručuju da će za oficira u Beogradu imenovati jednog od najboljih ambasadora sa Kosova.

Premijer Dačić kaže da to neće biti diplomatska predstavništva, već da je reč o oficirima koji će sedeti u kancelarijama Evropske unije.

Dačić je objasnio da su takve izjave iz Prištine za "unutrašnju upotrebu".

"Oficiri za vezu su pri misiji Evropske unije i po jedan oficir će sedeti u Beogradu i Prištini", naveo je Dačić.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.12.2012. 20:34
Ma koga lazes vise sram te bilo , saljes miliciju na jadan Srpski narod na Jarinju koji se smrzava da bi se odbranio od siptara i takvih kao ti ! Oni netraze nista nemoguce nego samo ono prirodno sto pripadaju Srbiji i Srpskom narodu , jer nece da budu stranci na svojim vekovnim ognjistima .Flekavi je otisao u negativnu istoriju a izgleda da ces i ti !!!!!!!!!!!!!!!!
Sreda 05.12.2012. 20:35
Prenosim:СРБИ НА ОКУП ! (пре око сат времена)05/12/2012 СИТУАЦИЈА ЈА НА ЈАРИЊУ ЈАКО ТЕШКА. ПРЕ САТ ВРЕМЕНА ЈЕ ЗАВРШЕН САСТАНАК СА ВУЛИНОМ И ЈОШ СА НЕКИМ ЧИНОВНИЦИМА МУП-а. РЕКЛИ СУ ДА СЕ ПОВУЧЕМО 100м ОД ГРАДИЛИШТА. ЗА НАС ЈЕ ГРАНИЦА НЕПРИХВАТЉИВА И ЗАТО СМО ОДБИЛИ. УПРАВО ЈЕ СТИГАО ПУН АУТОБУС ПОЛИЦИЈЕ И ЈОШ ПАР ВОЗИЛА МУПА. ОЧЕКУЈЕМО ДА НАС ФИЗИЧКИ НАПАДНУ У ТОКУ НОЋИ ИЛИ УЈУТРУ ПРЕ НЕГО ШТО ДОЂУ РАДНИЦИ ДА РАДЕ. ШАЉИТЕ ОВУ ИНФОРМАЦИЈУ ПОШТО МЕДИЈИ НЕ ПРЕНОСЕ НИШТА. ПОЗДРАВ
Sreda 05.12.2012. 22:50
Ko jos veruje kofercetu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online