Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 20.11.2012.
14:58
Beta A

Priručnik za pružanje otpora SNS-u?

Šefica poslaničke grupe Lige socijademokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov pitala je danas u Skupštini Srbije prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića kako i pod kojim uslovima dolazi do prekomponovanja vlasti u lokalnim samoupravama. Poslanik SNS Predrag Mijatović je na to rekao da parlament ne treba da raspravlja o prekomponovanju vlasti na lokalnom nivou nego o priručniku za pružanje građanskog otpora koji se, kako je naveo, pojavio u Vojvodini.

 Postoji li priručnik za pružanje otpora SNS-u?
 

"Kako se dešava da stranke koje nisu pobedile na izborima preuzimaju vlast na lokalu? Kako se dešava da su odbornici izloženi pretnjama i ucenama i da im je nuđeno mito da bi učestvovali u novim koalicijama", navela je Jerkov u delu sednice Skupštine Srbije za postavljanje poslaničkih pitanja.

"Znamo šta se desilo u Novom Sadu i Zrenjaninu. Videli smo šta je pokušano da se desi u Kikindi. Da li to treba da očekujemo u Subotici i Somboru? Da li je Vučiću poznato kakvim se metodama lokalni funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) služe kako bi privoleli odbornike da pomognu SNS da dođe na vlast čak i u
opštinama u kojima je izgubila izbore", upitala je Jerkov.

Ona je ocenila da Vučićeva borba protiv korupcije nema smisla ako zna šta radi SNS na lokalu, a da je, ako ne zna, onda to nešto što treba rešiti u SNS.

"Šta je bilo sa onom čuvenom krađom glasova (na izborima)? Šta je sa džakovima? Kada ćemo saznati kakav će epilog biti", upitala je Jerkov Aleksandra Vučića koji je i lider SNS.

Poslanik SNS Predrag Mijatović je na to rekao da parlament ne treba da raspravlja o prekomponovanju vlasti na lokalnom nivou nego o priručniku za pružanje građanskog otpora koji se, kako je naveo, pojavio u Vojvodini.

On je naveo da taj priručnik na 45 strana objašnjava na koji način pružiti otpor republičkoj vlasti i da taj priručnik unosi nemir među građane i ruši ustavni poredak na grub način.

"Taj priručnik nije štampan i deljen slučajno jer se upravo aktuelizije pitanje budžeta i pitanje finansiranja nadležnosti Vojvodine. Ne znam ko stoji iza toga", kazao je Mijatović i dodao da postoje indicije da iza toga stoje pojedine stranke čiji članovi
"prebijaju ljude na ulici ispred kafane".

"Prepoznaće se oni", dodao je Mijatović.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.11.2012. 15:36
"Kako se dešava da stranke koje nisu pobedile na izborima preuzimaju vlast na lokalu? Kako se dešava da su odbornici izloženi pretnjama i ucenama i da im je nuđeno mito da bi učestvovali u novim koalicijama", navela je Jerkov u delu sednice Skupštine Srbije za postavljanje poslaničkih pitanja. права је истина да нико није победио и да данас , свако може свакога да купи, само треба да има пара зато , нема љутиш снс примењује само закон који је донео дс прошле године у скупштини, другачије би било па на сцени србије постоји само 4-5 странке а не 100, колико је добро ѕа неку землју да има пуно странке на власти осетили смо на својој кожи 12 година само треба да се сетимо доса...
Utorak 20.11.2012. 17:30
Prirucnik za tucu ljudi ispred kafane.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online