Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 19.11.2012.
05:04
Beta, B92 A

"Presuda bi mogla da ugrozi evropske integracije"

Evropske integracije Srbije mogle bi biti usporene zbog oslobađajuće presude Haškog tribunala dvojicihrvatskih generala, pre svega u pogledu rešavanja regionalnih problema i saradnje, ocenile su potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić i predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Milica Delević.

Usporiće proces pomirenja u regionu: Suzana Grubješić, potpredsednik Vlade Srbije
 

"Bilo bi nepošteno reći da da presuda neće uticati na evropske integracije Srbije, jer će se posle oslobađanje Gotovine i Markača dodatno usporiti proces pomirenja i saradnje u regionu, koji i pre ovoga nije bio na zavidnom nivou", rekla je Grubješić za beogradski Danas.

Predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Milica Delević smatra da presuda neće doprineti pomirenju i unapređenju odnosa u regionu.

"Ostalo nam je još dosta nerešenih pitanja, nećemo ih lakše rešavati u novonastaloj situaciji koja ponovo budi nacionalističke strasti", kazala je Delević.

Ona je ukazala i da je osećanje povređenosti i učinjene nepravde razumljivo, ali da treba nastaviti sa rešavanjem problema "pre svega zbog nas samih, a tek posle zbog Evrope i bilo koga drugog".

Apelaciono veće Haškog tribunala oslobodilo je hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača krivice za progon srpskog stanovništva iz Kninske krajine 1995, poništivši prvostepenu presudu kojom je Gotovina bio osuđen na 24 godine zatvora, a Markač na 18 godina zatvora.

Ponedeljak 19.11.2012. 05:24
Ј....е те европске интеграције(кад морам бити прост).Зар нам заиста требају после свега?
Ponedeljak 19.11.2012. 07:15
Gospodja, vi niste izgubili nista i nikoga u akcijama ustaskog rezima Franje T. Niste bili izbeglica po Srbiji i R. Srpskoj i prolazili najgora ponizenja pred salterima drzavnih sluzbi, pokusavajuci da dokazete da ste zivo bice i da Vam trebaju osnovna dokumenta kao i svakom drugom, itd itd. Srbi Krajisnici nikada nece oprostiti , zaboraviti ili na bilo koji drugi nacin traziti ista zajednicko sa hrvatima, a oni to znaju. Mi njih "ne volimo", kao sto Oni ne vole srbe, ali nazalost braca u Srbiji to nikada nisu shvatili. Vi bi ste se sutra sa njima ljubili u dupe, samo da vam hrvati daju znak za to!
Ponedeljak 19.11.2012. 11:27
. . . . IZJAVE PREDSTAVNICA SRBIJE I VALJDA SRPSKOG NARODA U VEZI MORALNO-PRAVNE ŠAMARČINE OD POLITICKOG HASKOG TRIBUNALA POVODOM OSLOBADJANJA NE SAMO HRVATSKIH GENUINIH ZLOCINACA, JE VISE NEGO PORAZAVAJUCE. ZASTO NEMATE MALO LJUDSKE HRABROSTI AKO NE OPSTITE DRZAVNICKIM VESTINAMA, I NE POKUSATE DA FORMULISETE MISLJENJE PORAZENE I ZLOSTAVLJANE SRPSKE ZITELJE SRPSKE DRZAVE. SRAMOTA I BEDA NE SAMO POLITICKOG PROFESIONALIZMA. ŽIVOJIN DACIĆ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online