Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 15.11.2012.
15:53
Smedia A

Advokatica: Nisam ja Matiće isterala na ulicu

Posle dvodnevne drame oko iseljenja porodice vatrogasca Zorana Matića iz stana u Višnjićevoj broj 9 na Dorćolu, oglasila se i advokat Milica Đurković, zbog koje su Matići iseljeni iz stana.

Sporni stan u Beogradu
 

Ona za S media portal iz svog ugla objašnjava ko je glavni krivac za neprijatnosti koje, tvrdi, svi trpe. Stan iz kog je izbačena porodica vatrogasca Zorana Matića potražuje i advokatica Milica Đurković, koja je imala sudsko rešenje o izvršenju. Zoran i njegova supruga Rada tvrde da su stan kupili legalno 1999. godine i za njega "Inžinjering prometu", dok je stan bio u sivoj gradnji, platili 72.000 maraka. U adaptaciju i opremanje stana su, tvrde, uložili još 16.000 maraka.

Advokat Milica Đurković kaže da je stan kupila još 1990. godine kada je stan bio u izgradnji i da je do 1992. u celosti isplaćen, iako Matići tvrde da ona nije izmirila sve obaveze.


"Neću ništa da doplaćujem, stan je moj!"

-Stan sam preplatila i nisam želela ništa više da doplaćujem, već sam pokrenula sudski spor i doneta je privremena mera da se 'Pobedi' zabranjuje da otuđuje stan – kaže advokat Milica Đurković.

Pročitajte i:

 

- Tada zgrada nije ni bila u izgradnji, jer se tada tako kupovalo. U presudi od 1995.godine stoji da ’Pobeda’, tadašnji izvođač radova, izvrši povrat novca. Sudskom presudom je zabranjeno da se od 1995. godine bilo ko uvodi u posed. Ali, 1999. godine zatekla sam gospođu Radu! Pokazala sam joj ugovore, a ona mi je rekla: ’Ja sam spremačica izvođača radova, ja čuvam stan…’

Prema rečima advokata Đurković, kada je ove godine počeo proces o izvršenju, gospođa Rada se pojavljuje kao treće lice koje je kupilo stan u izgradnji od "Inžinjering prometa", sa tvrdnjama da je stan useljen 1999. godine, a da je grubim radovima kupljen 2003 .godine .

-To je vrlo indikativno, jer nikada nisu priložili priznanicu o uplati – tvrdi advokat Đurković.

- Ali i da jesu, moj stan je posle 18 godina ruiniran! Ne zanimaju me priče ni plakanje pred kamerama, već pravda, sudski postupak. Vatrogasac je ispao veći od svake pravde!

"Neka Matići traže pare natrag od ’Inžinjering prometa’!"

Đurkovićeva tvrdi da su "Matići najnormalnije izneli svoje stvari i da je stan trenutno prazan". Ona, takođe, otkriva da nema nameru da pokreće nove sudske postupke , jer su, kako kaže, Matići na dva stepena odbijeni.

-Preporučujem im da se za potraživanja obrate ’Inžinjering prometu’ – ističe advokat Đurković.

U međuvremenu, "Pobeda" i "Inžinjering promet" su otišli u stečaj i već 15 godina traje suđenje, na koje Matići nikad nisu ni bili pozvani.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.11.2012. 17:42
Utvrditi istinu i rešiti humanijim putem a ne izbaciti porodicu pred zimu na ulicu , gde je bila sve vreme do sada , nije joj bila preka potreba za stanom . Jesmo govna pa to je .
Četvrtak 15.11.2012. 18:20
HAJDE SADA, REŠITE TAJ PROBLEM POD HITNO DOK NIJE POČEO DA PADA SNEG!
Četvrtak 15.11.2012. 19:59
A ko je da nije moj deda slucajno. Bitango jedna kriminalna. Uhvatili se da se izivljavate na ovaj bedan narod i nemilosrdno to cinite. Treba vama stati na gusu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online